• Načítám...
>

Galerie hl. m. Prahy představila své nové logo

Galerie hlavního města Prahy představila své nové logo. Učinila tak při příležitosti zahájení nové sezóny v Zámku Troja. Používat se bude od letošního května a autorem nové tváře Galerie je Jan Zachariáš.

Reklama

Galerie hlavního města Prahy bude od května využívat své nové logo. “My jsme dlouho váhali, jestli do takové akce půjdeme, protože to je vždy spojeno se spoustou složitostí a nákladů,” řekla ředitelka Galerie hl. m. Prahy Magdalena Juříková.

Vzhledem k tomu, že předchozí logo svým kosoúhlým tvarem bylo problematické pro spoustu grafických úprav, vedení Galerie se tedy rozhodlo pro logo nové. “ Náš požadavek byl takový, aby to naše logo bylo jednoduché a nebarevné,” uvedla Magdalena Juříková.

Zároveň mělo logo působit jako pečeť. “Pečeť má tu funkci, že sjednocuje různorodé vizuály, které máme v každém domě, a máme jich 8,” objasnila ředitelka Galerie hl. m. Prahy.

“Galerie vystavuje mladé umělce. Zároveň vystavuje barokní umění. Logo mělo být pro takovou škálu dostatečně univerzální,” řekl autor loga Jan Zachariáš.

Logo se začne používat od května a zavádět se bude postupně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu