• Načítám...
>

Na Petříně začala středověká Bitva národů

Do Prahy dorazil světový šampionát v kontaktním středověkém boji s názvem Bitva národů. Divácky atraktivního světového turnaje se účastní bojovníci z více než 30 zemí světa. Souboje v opravdovém brnění se zbraněmi budou v české metropoli probíhat až do 10. května.

Reklama

Až do 10. května se vrátí Petřín o několik století zpět. Ovládnou ho rytíři v dobových zbrojích a v Bitvě národů budou bojovat o titul mistrů světa ve středověkém boji v několika disciplínách. “V těch dvacetjedničkách se ukáže celá elita národa dohromady a je to nejatraktivnější disciplína, protože je to čtyřicet dva lidí, kteří spolu najednou bojují,” popisuje tiskový mluvčí českého národního týmu Tomáš Gajdošík. Podle kapitána národního týmu mají čeští bojovníci zvláštní zápasnickou techniku. “Oni o nás říkají, že jsme hospodský rváči. My se obejmeme s protivníkem a snažíme se ho uzápasit na zem pomocí zápasnických technik. To je takový náš specifický styl. Spiusta týmů v prvních zápasech neví, jak proti nám bojovat,” vsvětluje kapitán národního týmu ….

Bitva národů nebude jen ukázkou síly a bojovnosti, ale také přehlídkou nádherných autentických kostýmů. “My jsme už v průběhu letošního roku museli poslat svoje zbroje na ohodnocení, autenticitu a schválení, abychom se vůbec turnaje mohli zúčastnit. A tam vybrali ty nejlepší, které se jim zdají nejautentičtější a nejlépe zpracované,” říká mluvčí.

Mezi stovkami rytířů z více než třiceti zemí světa najdeme i ženy v plné zbroji. “Tvrdší soupeřky v základní skupině zatím nemám, za nejtvrdší se považují Rusky, Ukrajinky. Těším se, jak se to bude vyvíjet,” říká členka českého národního týmu Eva Grolmusová. Bitva národů potrvá na Petříně až do neděle 10. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu