• Načítám...
>

Václavské náměstí ukazuje na fotkách zašlou krásu

Jedinečná výstava o Václavském náměstí je k vidění právě na místě, o kterém pojednává. V horní části Václavského náměstí jsou pod širým nebem instalovány velkoformátové fotografie z archivu České tiskové kanceláře, které ukazují srdce Prahy v dobách největší slávy. Výstava je rozdělena do čtyř okruhů podle funkcí, které v minulosti Václavské náměstí plnilo.

Reklama

Na Václavském náměstí začala výstava Václavské náměstí - Výkladní skříň metropole. “Byl to jednak dopravní uzel povrchové veřejné dopravy, ale také autobusy, tramvaje a trolejbusy, byla to pěší promenáda, korzo, kudy se lidé chodili procházet, byla to výkladní skříň, obchodní centrum, společenské centrum s biografy, kavárnami a tak dále a bylo to srdce státu, hlediště a jeviště dějinných událostí,” popisuje výstavu její autor Petr Kučera.

Na výstavě je celkem 24 fotografií a příprava trvala 11 měsíců. Všechny fotografie, které návštěvníci mohou vidět, jsou z archivu České tiskové kanceláře. “Materiálu o Václavském náměstí, to jsou tisíce a tisíce fotografií, velmi kvalitních, spíš bylo náročné z nich vybrat ty nejkrásnější,” vysvětluje organizátor výstavy Karel Doubek ze Sdružení Nového Města pražského. Návštěvníky dobové fotografie Václavského náměstí zaujaly.

Anketa: návštěvníci výstavy

Výstava velkoformátových fotografií Václavské náměstí - výkladní skříň metropole potrvá na Václavském náměstí ažž do 3. června 2015.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu