• Načítám...
>

Začala rekostrukce Bělehradské ulice

Začala rozsáhlá oprava Bělehradské ulice. Stavba byla zahájena 4. května 2015. Jedná se o nejvyšší investici hlavního města Prahy a je rozdělena do několika etap. Kompletní rekostrukce bude trvat do 30. listopadu 2015.

Reklama

Technická správa komunikací společně s Dopravním podnikem hlavního města Prahy zahájila první etapu rekonstrukce Bělehradské ulice. Oprava je spojena s dopravním omezením. “Z důvodu rekonstrukce tramvajové trati je obousměrně přerušen tramvajový provoz v úseku Otakarova a I. P. Pavlova a to až do 1. července,” řekla tisková mluvčí DP hl. m. Prahy Aneta Řehková.

Dochází tak ke změnám tramvajových linek číslo 4, 6, 11 a 24. Tramvajová linka číslo 13 je zrušena. Zároveň je zavedena náhradní autobusová doprava číslo X11. “Tato výluka bude mít poté další etapu. Bude se jednat o úsek Otakarova a Bruselská,” uvedla Aneta Řehková.

V této ulici je špatný technický stav tramvajové trati a mostu přes Botič. Na rekonstrukci se podílí také Technická správa komunikací. “Z naší strany se jedná o odstranění staré hlukové zátěže. Jedná se o výměnu dlažby za živičný povrch,” uvedla tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy Barbora Lišková.

Nejprve však Dopravní podnik musí odstranit tramvajovou trať a poté bude Pražská vodárenská společnost opravovat inženýrské sítě. “ My potom budeme měnit povrchy jak u komunikace jako takové, tak i u chodníků a parkovacích stání. Naše největší činnost začne od 6. června,” dodala Barbora Lišková.

Jedná se o nejvyšší investici hlavního města Prahy a to za 153 milionů korun. Kompletní rekonstrukce bude trvat do 30. listopadu letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu