• Načítám...
>

Praha 8 bojuje s neplatiči poplatků za psi

Velký problém řeší radnice Prahy 8. Podle statistik je na území městské části registrováno jen přes pět tisíc psů. Praha 8 přitom má víc jak sto tisíc obyvatel. Dá se proto předpokládat, že řada z nich vlastní psa, kterého nepřihlásila a neplatí proto za něho poplatek. Tyto peníze potom v kase chybí, protože veškeré výdaje spojené se psi jdou ročně do milionů. Radnice proto vytáhla do boje.

Reklama

Jen pět tisíc dvě stě lidí ze sto tří tisíc obyvatel městské části Praha 8 se přiznalo, že má doma psa. Radnice považuje toto číslo za podhodnocené, a proto se rozhodla s tím něco dělat. “Kontaktovali jsme třetí osoby, což nám umožňuje Daňový řád, jako správci daně a požádali jsme je o součinnost. Mělo to velice pozitivní dopady, protože se nám nahlásilo v průměru o dvacet pět lidí denně více,” říká tisková mluvčí Prahy 8 Anna Patočková.

V loňském roce vybrala Praha 8 na poplatcích tři miliony čtyři sta tisíc korun, ale výdaje činili přes šest milionů. Ani letos to nevypadá, že by se situace měla nějak dramaticky zlepšit. “Například za první čtvrtletí letošního roku jsme zaplatili milion a půl pouze za úklid psích exkrementů,” stěžuje si mluvčí. Díky součinnosti především s bytovými družstvy, která poskytují informace o psech, které mají členové družstva doma, je vedení radnice do budoucna optimistické. “Nebýt toho, že jsme využili možnosti, kterou nám daňový řád umožňuje, to znamená, že jsme požádali o součinnost třetí osoby, tak bychom pravděpodobně milion sto tisíc na poplatcích za psi za první čtvrtletí letošního roku nevybrali,” je přesvědčená Patočková. Cílem vedení Prahy je dosáhnout stavu, kdy na výdaje spojené s úklidem po psech nebudou doplácet lidé, kteří psa nemají.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu