• Načítám...
>

Praha 8 má v Ďáblicích unikátní lesní hřbitov

Absolutní novinku v pohřbívání u nás zavádí Praha 8. Ve spolupráci se Správou pražských hřbitovů připravila v areálu ďáblického hřbitova takzvaný lesní hřbitov. V tamějším lesoparku, který radnice nechala upravit se popel zesnulých bude pohřbívat ke kořenům stromů a jména se budou umisťovat na jejich kmeny.

Reklama

Správa pražských hřbitovů ve spolupráci s Prahou 8 připravila unikátní projekt pohřbívání. “My jsme k tomu jako Praha 8 přistoupili participativně, protože samozřejmě máme zájem o veřejná prostranství na území naší městské části a chceme diskutovat jejich rozvoj,” vysvětluje předseda Komise pro životní prostředí Vít Céza. V první fázi se ke kořenům stromů bude ukládat popel zesnulých a na kmen se potom umístí destička s jejich jménem. “Do budoucna se bude zvažovat, pokud o to bude zájem a bude pozitivní odezva, že by se pohřbívaly ostatky nezpopelněné a nad nimi by se zasazovaly nové stromy,” říká Céza.

Autoři myšlenky lesního hřbitova by rádi dosáhli ještě něčeho. “Cílem je je zvyšování estetického projevu a snižování pochmurných myšlenek a těch negativních konotací. Ukazuje se totiž, že hřbitovy mají velký potenciál jako parky,” zdůvodňuje předseda Komise pro životní prostředí Vít Céza. Lidem se myšlenka lesního hřbitova většinou zamlouvá.

Anketa: návštěvníci hřbitova

Lesní hřbitov se v Praze otevře 23. května.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu