• Načítám...
>

Městská policie oslavila výročí a ocenila své strážníky

  • 15. června 2022,
  • 22:45,
  • PRAHA 1,
  • Marek Tereba

Nejdéle sloužící strážníky a vedoucí svých útvarů slavnostně ocenil sám ředitel Městské policie Praha. K oslavě bylo ale více důvodů, samotná městská policie slavila 30. narozeniny a to ještě v příhodné datum, tedy 15. 6. Pokud byste totiž toto datum přečetli bez teček, vyjde právě číslo na městské strážníky.

Reklama

V Brožíkově sále Staroměstské radnice byli u příležitosti 30. výročí Městské policie hlavního města Prahy oceněni vedoucí jednotlivých policejních útvarů, organizace, které s městskou policií dlouhodobě spolupracují a hlavně sami strážníci.

"Neumím si představit život v Praze bez spolupráce s městskou policií. Je to nesmírně důležitá organizace, jakkoli možná v některých činnostech pro Pražany ne úplně oblíbená, tak si myslím, že celkově je velmi nedoceněná," řekl Jiří Koubek, předseda Výboru pro bezpečnost ZHMP.

Ocenění si odnesli policisté, kteří svou profesi vykonávají nepřetržitě právě třicet let. 

"V loňském roce odsloužili již 30. rok nepřetržitě u městské policie. S ohledem na proticovidová opatření jejich ocenění mohlo oficiálně proběhnout až v letošním roce, načež tedy i navázalo ocenění těch dalších strážníků, kteří dovrší 30 let práce pro Pražany v letošním roce," řekl Jiří Koubek, předseda Výboru pro bezpečnost ZHMP.

Ocenění převzal za město i náměstek pražského primátora, Pavel Vyhnánek.

"Já myslím, že jsme to obdrželi spíše jako radní vedení města, nikoliv pouze jen já, za podporu městské policie. Ale tím nechci v žádném případě sám sebe chválit, my městskou policii samozřejmě podporujeme rádi, velice si vážíme její práce, myslím si, že každým dnem a obzvlášť v poslední náročné době opravdu prokazuje, jakým důležitým přínosem a nakolik profesionálním sborem je a jak se nasazuje ve prospěch všech Pražanů," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Cenu získala i samotná městská policie a to od kolegů ze zdravotnické záchranné služby za pomoc při pandemii covidu-19.

"Bez těch kvalitních zaměstnanců na jedné straně, jak jsem o tom dnes hovořil, bez spolupráce s ostatními organizacemi a bez podpory hlavního města Prahy není možné realizovat v podstatě nic, ale za těch posledních 10 let se podařila celá řada věcí. Ať už kompletní obměna materiálu, techniky, významně se posílily finanční prostředky na hodnocení strážníků, to znamená, že dnes už jsme konkurenceschopní na trhu práce i v Praze a ty podmínky se snažíme v rámci rozpočtu hlavního města Prahy nadále zlepšovat," řekl Eduard Šustr, ředitel Městské policie Praha.

Pražská městská policie začínala s 87 strážníky a dnes čítá bezmála 2 400 zaměstnanců. Denně v ulicích metropole dohlíží na veřejný pořádek téměř 500 strážníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu