• Načítám...
>

V parku Kampa proběhl Spolkový den

  • 16. června 2023,
  • 10:31,
  • PRAHA 1,
  • Monika Rusová

Do parku Kampa dorazilo několik desítek spolků, které působí na Praze 1, aby představily nebo předvedly svou zájmovou činnost. K tomuto účelu slouží akce s názvem Spolkový den, kterou první městská část pořádá už tradičně, letos podeváté.

Reklama

Na území Prahy 1 je registrováno 72 spolků. První městská část pro podporu jejich činnosti každoročně pořádá Spolkový den a letos tomu nebylo jinak. Devátý ročník se konal v parku Kampa. 

"V tuto chvíli, pokud se nepletu, tak se do dnešního dne přihlásilo přes 30 spolků. Každý spolek má svůj stan a ti, kteří projevili zájem se prezentovat na jevišti nebo pod ním, dostávají prostor,” řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

Devátý ročník měl i jednu novinku. Letos poprvé se v parku Kampa prezentovaly i spolky sportovní.

"My jsme Judo Academy a dnes jsme přišli dětem ukázat, co jugo je. U nás na žíněnce si můžou vyzkoušet základní držení a techniky a nebo se můžou zkusit poprat,” řekla Kateřina Stárková - trenérka.

"Já mám radost, že sem přišly i stálice, které se budou prezentovat i na jevišti. Například moji oblíbení Brunclíci nebo Rolnička, což jsou pěvecké sbory, pro mě s mladými profesionály. Potom tu budeme mít další prezentace, ať už z divadla nebo sportovních aktivit," řekl David Bodeček (Piráti) - místostarosta MČ Praha 1.

Mezi účastníky byli například i Baráčníci, kteří nedávno oslavili 130 let od založení svých obcí na Malé Straně, Letné a Smíchově. 

"Naše jednotka se jmenuje Obec baráčníků Petr Guth Hradčany. Máme skvělé lidi, kteří šíří jednak informace o českých krojích, zásadách soužití a rozumného dobrého života," řekl Miroslav Ribeiro - rychtář obce.

Celou akcí provázel moderátor Alexander Hemala.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu