• Načítám...
>

Vláček na Žofíně vozí děti i dospělé do historie

  • 27. června 2024,
  • 15:04,
  • PRAHA 1,
  • Lenka Castillo

Atrakce v podobě vláčku, který je určen těm nejmenším, rozšířila nabídku volnočasových aktivit Slovanského ostrova v Praze. Děti i rodiče se mohou prostřednictvím funkčního modelu vláčku seznámit s významným historickým milníkem dějin železniční dopravy Prahy 1.

Reklama

Z hřiště přímo do vláčku. Pokud hledáte program pro malé ratolesti a dokonce i ty nejmenší, neměli byste v srdci Prahy určitě minout místo, kde historie jezdí po kolejích. Řeč je o historickém vláčku pro děti. Český lvíček je na Slovanském ostrově v blízkosti paláce Žofín nejen k vidění, ale dokonce je možné se na vláčku svézt.

Malá historická lokomotiva má za sebou dva vagony. Každý z nich je vybaven bezpečnostními pásy, vláček jezdí velmi pomalu, takže se nemusíte obávat ani o opravdu malé děti. 

"Letos je to v Praze 15. rokem, co se tady vláček pohybuje, jinak je to zmenšená replika první české parní lokomotivy z roku 1841, která má také vazbu na Žofín, protože tady po Žofíně jezdila, je tam tedy několik drobných rozdílů, my máme o jeden vagon méně, protože ta původní lokomotiva byla parní, takže měla přidaný jeden vagonek na uhlí. Na něm seděl řidič a obsluha lokomotivy, která udělala 160metrový okruh kolem paláce Žofín. Naše trať má 53 metrů, ale tři okruhy, takže to je pouze o jeden metr méně, než v roce 1841," řekl Ondřej Srb, správce vláčku.

Vláček je určen pro děti od tří do deseti let. Cena jedné jízdy je dvacet korun. Pokud jedete jako doprovod, pak neplatíte.

anketa

"Je to paráda, syn si to moc užívá, je tady spousta hraček na zabavení dětí, takže za nás paráda."

"Je to super, jsme tady každý týden. Vždy když jedeme do centra, tak to spojíme s návštěvou vláčku, tak je to fajn."

"Skvělé a nejlepší je ten pán, co to řídí."

"Občas svezeme i někoho staršího, protože sem občas dochází děti, které vzpomínají na to, že tady jezdily, když byly malé, takže když to umožňuje provoz, tak svezu i je," řekl Ondřej Srb, správce vláčku.

Děti se mohou svézt každý den od úterý do neděle vždy od 10:00 do 12:00 a od 14:00 do 18:00 hodin. U historického vláčku je také možné koupit nanuka, kávu, čaj nebo pití v pet lahvi. Vláček a hřiště na Slovanském ostrově pod správou městské části Praha 1 jsou příjemnou možností, jak se zabavit v pěkném odpoledni za velmi příznivou cenu. Obě místa jsou dostupná MHD, ideálně tramvají, zastávka Národní divadlo.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu