• Načítám...
>

Praha 10 uspořádala setkání pro místní podnikatele

  • 14. června 2024,
  • 22:56,
  • PRAHA 10,
  • Lucie Sinková

Desátá městská část na svém území podporuje malé i střední podnikání různými formami. Jednou z nich je i anketa Podnikatel Desítky a na tu právě navazovala akce, která opět propojila místní podnikatele a živnostníky. Program byl jak edukační, tak i zábavný.

Reklama

Meet Up podnikatelů Desítky, tak se jmenovalo setkání, které pořádala desátá městská část pro místní podnikatele. 

"Potkáváme se tady s lidmi, se kterými jsme se seznámili v rámci Podnikatele Desítky, což je akce, jejíž první ročník jsme dělali v loňském roce a toto je akce, která na to má nějakým způsobem navázat a s touto komunitou dále nějakým způsobem jí dát příležitost, aby se setkávala, to je něco, co si myslím, že má městská část dělat," řekl Adam Štěpánek (SPP10) - zastupitel MČ Praha 10.

"To malé, střední podnikání máme jako jednu z těch priorit, tu podporu jako takovou, samozřejmě v těch mezích, co nám umožňují naše pravomoci a možnosti," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10.

Součástí akce byla i přednáška o umělé inteligenci, díky které se podnikatelé dozvěděli, jak jim AI může pomoci při jejich každodenní činnosti. 

"Určitě každého napadne, že spousta těchto menších podnikatelů bohužel nemá tak veliké rozpočty na reklamu, nicméně mohou využívat sociální sítě, na sociální sítě píšou nějaké své příspěvky, umělá inteligence jim může pomoci s psaním takových příspěvků, dnes umí umělá inteligence i číst faktury, takže umí pomoci s účetnictvím, může mi pomoci s náborem lidí, kdy může dát dohromady nějaký job description nějakého pracovníka, kterého hledají a spoustu dalších věcí, o kterých budeme dnes mluvit," řekl Adam Štěpánek (SPP10) - zastupitel MČ Praha 10.

"Je to takový networking a takové zajímavé náměty, aby tady zazněly a při té příležitosti, aby se vzájemně bavili a vyměňovali si kontakty a tak," řekl Martin Valovič (ODS) - starosta MČ Praha 10

"Bylo to moc hezké setkání, byl krásný program, krásné povídání, setkání s lidmi, kteří ukázali zase to své řemeslo, své podnikání, takže jsme si to moc užili," řekla Ivona Závodská - podnikatelka,

Smyslem těchto akcí je podpora malého a středního podnikání na Desítce. Vyústění proběhne na podzim, kdy se už podruhé bude volit Podnikatel Desítky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu