• Načítám...
>

Praha-Újezd se změnila v peklo

  • 6. prosince 2023,
  • 10:05,
  • PRAHA 11,
  • Lucie Sinková

Městská část Praha-Újezd už po několikáté připravila především pro ty nejmenší Čertovský rej spojený s mikulášskou nadílkou. V areálu hasičské zbrojnice se to hemžilo jak malými čertíky, tak i Luciferem a jeho pomocníky. Dorazil samozřejmě i Mikuláš s anděly, aby dětem za jejich písničky a básničky dal něco sladkého na zub.

Reklama

Praha-Újezd se začátkem prosince změnila v peklo. Všechny přítomné přišel pozdravit nejvyšší pekelník - Lucifer. 

"Ta akce je tradiční už zhruba 12 - 13 let, ale posledních 5 let to děláme tady u hasičárny, kde máme zázemí. Vidíte, že se nám tady podařilo udělat krásné peklo, protože zkrátka hasiči jsou tady zvyklí a dokáží si to vymazlit," řekla Jana Draštíková (STAN) - místostarostka MČ Praha-Újezd.

Navíc místo hasičské zbrojnice je k pořádání akcí tohoto typu jako dělané. Hasiči tím pádem mají čertovské ohně pěkně pod kontrolou, obzvlášť, když i letos došlo na ohně bengálské. 

"Je to taková menší ohnivá show, pán nám tady vystřeluje takové svíce ohně a trošku to připomíná peklo," řekla Jana Draštíková (STAN) - místostarostka MČ Praha-Újezd.

V pekle se na trůně usadil sám Lucifer, aby zkontroloval knihu hříchů.

"Je tam zapsáno úplně všechno a dítě, když přijde, tak se zeptá. A když dítě zalže, tak nedostane nic a ještě může dostat takovou výstrahu," řekla Jana Draštíková (STAN) - místostarostka MČ Praha-Újezd.

Většina dětí byla letos hodná, tudíž spíš než u čertisek skončila u Mikuláše. A ten měl pro všechny balíček s adventním kalendářem, cukrovinkami a ovocem.

"Máme pro všechny hodné děti připravené dárečky, tady je rozdávají andílci, ale musí za to něco udělat. Musí nám zazpívat nebo něco zarecitovat," řekl Václav Drahorád (ODS) - starosta MČ Praha-Újezd.

anketa

"Líbilo se mi, že jsme dostávali nadílku."

"Mně se to hrozně líbí. Já jsem tady byl, když to bylo ještě na náměstí a tady je to podle mě lepší."

"Peklo je trošku strašidelné, ale jinak je to dobré."

"Jsem tady skoro každý rok a jsem tady na více akcích, na této jsem tak podruhé."

Mikulášskou nadílku provázely teploty pod nulou a tak nikdo z přítomných nepohrdl teplým čajem, svařákem nebo párkem v rohlíku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu