• Načítám...
>

V Praze 11 předvedli svou práci uniformovaní profíci

  • 14. června 2024,
  • 20:33,
  • PRAHA 11,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 11 se konal Den s integrovaným záchranným systémem. Návštěvníci měli možnost vidět, co dokáží záchranáři, hasiči i policisté. Byly připraveny nejen soutěže o ceny, ale i řada praktických ukázek uniformovaných profesionálů.

Reklama

U Centrálního parku nedaleko Základní školy Mikulova v Praze 11 se konal Den s integrovaným záchranným systémem. Uniformovaní profesionálové tady předvedli nevšední podívanou z policejní, záchranářské nebo třeba hasičské práce.

"Snažíme se prezentovat jednak jejich činnost, přiblížit ji občanům a na druhou stranu ukázat i nějaké dynamické ukázky z jejich denní běžné činnosti, kterou můžete vidět tady za námi," řekl Pavel Krčílek - vedoucí krizového oddělení MČ Praha 11.

A přesně na to se pak především nejmladší obyvatelé Jedenáctky těšili nejvíc. Svou rutinu tady totiž členové integrovaného záchranného systému předvedli na konkrétních ukázkách. Na malém prostranství se tak během jediného dne zachraňovalo, hasilo nebo zatýkalo.

"Před chvilkou jsme tady měli ukázku kolegů ze Speciální taktické jednotky Odboru cizinecké policie, kteří nám ukázali ukázku zadržení pachatelů, kteří předávali nějaké nelegální padělané doklady, takže tam zasahovala jak uniformovaná hlídka, tak i kolegové v civilu a díky tomu, že jsme tady měli i děti, tak se je snažili zapojit při poutání pachatele, což bylo velmi zajímavé," řekl Pavel Krčílek - vedoucí krizového oddělení MČ Praha 11.

"Je velmi důležité, aby děti, když se ocitnou v nějaké podobné situaci, kdy probíhá nějaký policejní nebo hasičský zásah, aby věděly, co mají dělat, jak se zachovat co nejbezpečněji, aby ten zásah neskončil nějakým zbytečným neštěstím, ale aby dopadl tak, jak má, tedy záchranou života, majetku a podobně," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

Cílem akce je pak také rozšířit povědomí veřejnosti o celé šíři činností hasičů, záchranářů nebo policie. 

"Občas mají děti zkreslenou představu, takže tady vidí, že ta jejich činnost je opravdu velmi široká a i ta jednotlivá oddělení policie a hasičů se velmi liší a na druhou stranu se snažíme i preventivně působit na občany, měli jsme tady ukázku hašení oleje, když se vznítí v kuchyni a zalijete ho vodou, co to udělá, takže ty děti mají možnost vidět na těch praktických ukázkách, co se může stát a jak ty věci řešit," řekl Pavel Krčílek - vedoucí krizového oddělení MČ Praha 11.

"Tato akce proběhla už loni v červnu na tomto místě uprostřed Centrálního parku a jsme moc rádi, že ji připravují kolegové z odboru krizového řízení - pan Krčílek a paní Víznerová a spolu s nimi to připravoval kolega Jiří Dohnal," řekl Jan Jaroš (Praha 11 Sobě) - místostarosta MČ Praha 11.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu