• Načítám...
>

Městská policie v Praze 12 zasahuje i v létě

  • 1. srpna 2017,
  • 21:21,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

I v letních měsících městští policisté z dvanácté MČ řeší řadu problémů, konfliktů a přestupků. Co je v současnosti nejvíce trápí se dozvíte v následující reportáži.

Reklama

Městští policisté z pražských Modřan úzce spolupracují s vedením MČ Praha 12. Společně se snaží především o preventivní opatření. Aby se obyvatelé cítili co nejbezpečněji. 

"Bezpečnost je pro nás samozřejmě maximální prioritou, protože nám jde hlavně o bezpečné Modřany, o bezpečnost našich občanů. Proto se snažíme maximální úsilí vrhnout hlavně do prevence. Otevřeli jsme např. adiktologické centrum, které nám velmi silně pomáhá v prevenci protidrogové. Snažíme se tam působit na školy, dělat přednášky," řekl Robert Králíček, místostarosta MČ Praha 12. 

Policisté dostali od MČ jako dar i protidrogové testy. 

"Provádíme detekci na omamné psychotropní látky ze slin u řidičů motorových vozidel. Od počátku letošního roku jsme zkontrolovali celkem 20 řidičů, u kterých jsme měli podezření, a z toho 8 řidičů se ukázalo, že řídili motorové vozidlo pod vlivem omamných a psychotropních látek," řekl Gejza Ulehla, ředitel OŘ MP Praha 12. 

Přes letní měsíce je v Praze 12 stejně jako v ostatních MČ největším problémem rušení nočního klidu.

"Je největší problém s dodržováním veřejného pořádku. Zejména se jedná o rušení nočního klidu, různé hudební produkce, kontrola restauračních zařízení a předzahrádek. Tzn. kontroly jsou zaměřeny zejména na dodržování uzavírací doby těchto předzahrádek," řekl Gejza Ulehla.

Jedním z velkých témat MČ Praha 12 je hotel DUM, na který se zaměřují jak strážníci tak i radnice.

"Máme velmi problematický objekt DUM v Kutilově ulici a snažíme se aktivně působit v této oblasti, abychom zlepšili tu situaci, která tam dnes je," řekl Robert Králíček, místostarosta MČ Praha 12.

"Provádíme kontroly okolí v rámci našich kompetencí. Tzn. se zaměřením na veřejný pořádek a v součinnosti s PČR," řekl Gejza Ulehla. Probíhají i kontroly ubytovaných. Ty provádí městští policisté ve spolupráci s policií cizineckou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu