• Načítám...
>

Praha 12 investuje více do rozvoje školství

  • 4. srpna 2017,
  • 14:19,
  • PRAHA 12,
  • Tomáš Mladějovský

Městská část Praha 12 patří v posledních letech k nejvíce se rozvíjejícím lokalitám naší metropole. V této souvislosti je nutné podporovat zejména rozvoj základních a mateřských škol. Znamená to nejenom jejich rekonstrukci, ale i výstavbu nových školních zařízení a někdy i jejich fungování i mimo běžný provoz.

Reklama

Rozvoj předškolních a školních zařízení je jednou z priorit MČ Praha 12. Naše první zastavení patřilo MŠ Tyršovka v Lysinské ulici, kde se chystá rozsáhlá rekonstrukce části budovy.

"Zde slouží dětem prozatím dvě budovy jako školka a my chceme rozšířit kapacitu s narůstajícím zájmem a rozvojem MČ o další budovu, která proběhne rekonstrukcí během příštího roku a byli bychom rádi, kdyby už 1. září příštího roku nastoupily děti do MŠ," řekl Ivan Jurka, radní MČ Praha 12.

V současné době je vypsáno výběrové řízení na dodavatele projektu.

"Finance na rekonstrukci školy budeme shánět v rámci dotací u magistrátu," řekl Ivan Jurka.

"Já jsem samozřejmě moc ráda, že se zvýší kapacita naší MŠ, protože v současné době je 112 dětí a tou rekonstrukcí přibude místo pro 56 dětí," řekla Lenka Bukovská, zastupitelka MČ Praha 12 a ředitelka MŠ.

Dalším místem v Modřanech, které čekají velké změny v podobě výstavby nové ZŠ, je divoce rostoucí park vedle ulice Československého exilu.

"V současné době již probíhají nějaké zahajovací práce k tomu, aby mohla vzniknout projektová dokumentace a postavila se škola pro 400-500 žáků," řekl Ivan Jurka.

Kromě oprav a výstavby předškolních a školních zařízení vychází MČ Praha 12 vstříc rodičům a také dětem i prázdninovým provozem některých MŠ.

"Je pravda, že MČ Praha 12 je jednou z MČ, která zajišťuje letní provoz MŠ. Vždy dvě MŠ jsou v letním období otevřeny po dobu 14 dnů, pak zase jiné MŠ," řekl Ivan Jurka.

Využití prázdninové kapacity MŠ v Modřanech, je téměř 100% a tak není divu, že do budoucna se uvažuje o rozšíření tohoto projektu. V každém z našich dnešních příkladů je patrné, že budoucnost školství MČ Praha 12 rozhodně není lhostejná. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu