• Načítám...
>

Historii Modřan odhalují dávné fotografie

  • 15. srpna 2017,
  • 15:40,
  • PRAHA 12,
  • Nela Štefanová

Dokumentarista a pamětník František Antony obohacuje každý měsíc noviny Prahy 12 svými snímky. Ale ne ledajakými. Fotografie jsou desítky let staré a zobrazují Modřany ve své původní kráse.

Reklama

Díky unikátním historickým fotografiím a videím pana Františka Antonyho, který se řadí mezi nejvýznamnější pamětníky Modřan, si mohou místní každý měsíc v novinách Prahy 12 připomenout historii této lokality.

"Umožňuje současným obyvatelům MČ nahlédnout do toho období, kdy tady ještě nebyla tato zástavba a byly tady ty staré domy, což je vidět na těch historických fotografiích pana Antonyho," řekl Petr Mareš, tiskový mluvčí MČ Praha 12.

František Antony dostal svůj první fotoaparát v 8 letech a ihned focení propadl. Stejně jako jeho otec, tak i on v sobě našel vášeň pro dokumentaristiku.

"To nábřeží Vltavy se změnilo celé. Mimo tu řeku je vše nové. Kdyby se to tehdy nenafotilo a nenafilmovalo, tak už nikdo z dnešních obyvatel Modřan neví, jak to tady vypadalo. Bylo to tady úplně jiné. Netýká se to jen toho nábřeží, ale týká se to i centra Modřan. To centrum Modřan je také předělané," řekl František Antony, dokumentarista, pamětník.

Své dokumentární příspěvky pan Antony také sdílí na Facebook a to do skupiny Modřany.

"Když to člověk spojí s dnešními záběry, tak si myslí, že je úplně někde jinde v jiném městě. Což si myslím, že je i docela šokující pro nové obyvatele Modřan a ti staří možná uroní slzu. Já mám Modřany rád. Jsem tu od narození a nejspíš i do smrti," řekl František Antony.

V případě, že byste na sdílených fotografiích poznali sami sebe či své blízké, neváhejte napsat na email redakce@prahatv.eu.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu