• Načítám...
>

Praha 12 bude mít nové kulturní centrum

  • 22. srpna 2017,
  • 17:53,
  • PRAHA 12,
  • Lukáš Kubát

Praha 12 bude mít nové kulturně společenské centrum. Na rekonstrukci objektu, který nyní slouží třeba jako zázemí pro Městskou policii nebo řidiče autobusů MHD, dostala městská část od magistrátu dotaci 15 milionů korun.

Reklama

V Točné, na kraji dvanácté Městské části, budou mít brzy nové kulturně společenské centrum. Rekonstruovaná bude budova na náměstí Antonína Pecáka.

"Velký sál, kde by se mohli občané scházet. Kde by mohli operovat místní chovatelé nebo místní myslivci, či jiné spolky, které se nacházejí v Točné nebo v blízkých Cholupicích. V tomto objektu, který bude rekonstruován, bude mít Městská policie svou kancelář a bude zde i zázemí pro řidiče DP," řekl Robert Králíček, místostarosta MČ Praha 12.

Místní obyvatelé tak získají prostor, kde se budou moci scházet. Vznikne místo pro výstavy, diskuze, ale třeba i volební místnost.

"My chceme ty vnitřní dispozice. Udělat větší sál a z té garáže bychom chtěli vytvořit služebnu Městské policie a zázemí pro DP. Chceme opravit fasádu domu a samozřejmě chceme dům odvodnit, protože do něj zatéká a vlhne. Chceme využít i moderní technologie, třeba solární panely na střechu, abychom udělali efektivní provoz toho domu. Tzn. vytápění, popřípadě ohřev teplé vody," řekl Robert Králíček.

Rekonstrukce budovy v Točné by měla odstartovat ještě v tomto kalendářním roce.

"V současné době už máme vypsané výběrové řízení, protože jsme dostali dotaci. Máme výběrové řízení na architekta, zpracováváme projektovou dokumentaci. Tento rok chceme rekonstrukci minimálně zahájit. Uvidíme, jak to bude s tím dokončením," řekl Robert Králíček.

Praha 12 si nové kulturně společenské centrum může dovolit díky patnácti milionové dotaci. Tu dostala z magistrátu.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu