• Načítám...
>

Praha 12 bude mít novou radnici

  • 18. září 2017,
  • 14:40,
  • PRAHA 12,
  • Jana Peterková

Téměř půl miliardy korun bude stát výstavba nové radnice Městské části Praha 12. Vedení této městské části chce obyvatelů zajistit větší komfort a pohodlí při vyřizování úředních záležitostí. Proto také sloučí všech sedm dislokovaných pracovišť do jediné budovy. Svým občanům tak výrazně usnadní a výrazně zkrátí cestu při vyřizování úředních záležitostí.

Reklama

Tak a vše je konečně zpečetěno podpisem. MČ Praha 12 bude mít novou radnici.

"V podstatě o výstavbě nové radnice se mluví 22 let, takže se nám podařilo po 22 letech dotáhnout ty věci k tomu, že jsme podepsali smlouvu," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

"My jsme panu starostovi při podpisu popřáli, aby ve chvíli, kdy budeme stříhat pásku a budeme odevzdávat radnici, tak aby to bylo i do jeho rukou," řekl Ivan Havel, výkonný ředitel GEOSAN GROUP.

V kanceláři starosty se tak po 2 letech ukončil projekt, jehož cílem bylo zajistit obyvatelům MČ Praha 12 moderní a plně funkční administrativní budovu radnice. Teď už mají obyvatelé jistotu, že je v blízké budoucnosti čeká vyšší komfort při vyřizování všech úředních záležitostí.

"Bude se jednat o pětipodlážní objekt s jedním podzemním podlaží. Zastavěná plocha je téměř 3000 metrů čtverečních," řekl Vlastimil Kaňovský, generální ředitel společnosti KLEMENT.

Obyvatelé Prahy 12 tak při vyřizování úředních záležitostí nebudou muset cestovat křížem krážem přes celou MČ, ale vyřídí vše pohodlně na jednom místě. Navíc v moderní budově s podzemním parkingem, pohodlnými čekárnami, dětským koutkem a jídelnou.

"Tak samozřejmě, že obyvatelům to přinese komfort toho jednoho místa, tzn. vyřízení a propojení všech agend na jednom místě. Samozřejmě jim to přinese kulturní prostředí, které odpovídá 21. století," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Budeme se snažit, aby to nastalo nejpozději do 3 let," řekl Vlastimil Kaňovský.

Na plánovanou výstavbu byly vyčleněny pozemky z majetku hl. m. Prahy nacházející se mezi ulicemi Generála Šišky a Písková. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu