• Načítám...
>

Ozvěny Antifetfestu nabídly bohatý program

  • 19. září 2017,
  • 17:03,
  • PRAHA 12,
  • Jana Schillerová

V městské části Praha 12 se každoročně po ukončení festivalu amatérských filmů Antifetfest koná akce s názvem Ozvěny Antifetfestu. Nabízí shlédnutí filmu dětí a studentů místních základních a středních škol, ale i bohatý doprovodný program.

Reklama

Ozvěny Antifetfestu, které oslavovaly letošní ročník amatérské filmové soutěže pro žáky základních a středních škol, se konaly tradičně ve Viničním domku.

"My jsme to jednak chtěli otevřít veřejnosti, rodičům a prarodičům, aby eventuelně měli možnost nasát nějakou festivalovou atmosféru a možnost se podívat na ty skvosty těch dětí, které natočily," řekl Milan Maruštík, starosta MČ Praha 12.

Antifetfest se zrodil před 11 lety v Praze 12. O dva roky později se z něj stala celopražská záležitost, která dostala podporu hlavního města Prahy. Festival má ale ambice mnohem větší. Rozšířit se i do Středočeského kraje. Praha 12 je v rámci celé Prahy velmi úspěšná. Její školy se několikrát umístily na prvním místě a nejinak tomu bylo i letos.

"Ano, zvítězili jsme tentokrát i v pražském kole," řekl Milan Maruštík.

"My jsme chtěli vědět, jak oni vidí drogovou problematiku a jak vidí závislosti obecně. Jak jinak, než jim dát volnou ruku, prostředky všech těch protidrogových pracovníků, ať je to protidrogová komise hlavního města Prahy nebo tady naše protidrogová komise, tak z toho mohou čerpat," řekl Petr Hána, bývalý starosta MČ Praha 12.

Žáci se ve svých snímcích zaměřují na drogy, kriminalitu, šikanu, rasismus nebo domácí násilí.

"Jakékoliv závislosti. Původně to bylo koncipováno tak, aby to byla protidrogová záležitost, ale v tom průběhu a vývojem těch let se to posunulo do jakýchkoliv závislostí. Ta témata, která se tam dnes objevují, jsou zajímavá a je někdy podivem, že v podstatě mladá generace dokáže ten problém, který je okolo nich, nalézt," řekl Milan Maruštík.

Připraven byl i bohatý doprovodný program. Vystoupili žáci základních škol, zahrála skupina Jefferson a po setmění došlo i na promítání snímků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu