• Načítám...
>

Fotbalové hřiště ve Stodůlkách má nový trávník

  • 13. září 2021,
  • 0:08,
  • PRAHA 13,
  • Lenka Castillo

TJ Sokol Stodůlky slavnostně otevřela zrekonstruované fotbalové hřiště s umělým travním povrchem. Nahradil původní, který byl již nevyhovující. Rekonstrukci hřiště finančně podpořila radnice MČ Praha 13.

Reklama

Fotbalovým hřištěm, s novým umělým trávníkem, se mohou pochlubit v pražských Stodůlkách. Symbolicky prostor otevřeli, a mladým fotbalistům předali, starosta MČ Praha 13 a předseda TJ Sokol Stodůlky.

"Ta obnova probíhala asi tři měsíce s tím, že původně tady bylo také tréninkové hřiště, ale ten koberec, který tady byl, tak byl starý už deset let, takže měl něco za sebou. Toto je úplně nový trávník, té poslední generace. Městská část na trávník přispěla částkou asi jeden milión dvě stě tisíc korun," popsal David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

"Mám hroznou radost, že se nám tento stánek podařilo takto udělat, zrenovovat, a že tady máme takový zájem o to hraní, tady ve Stodůlkách," zdůraznil Václav Sailer, předseda TJ Stodůlky.

Jedná se v podstatě o nový tréninkový areál. Původní povrch byl po desetiletém, každodenním užívání již v nevyhovujícím stavu. Zejména pro mistrovská utkání, která zde místní svěřenci pravidelně pořádají. A mezi ně patří i děti, pro které je pravidelné sportování a týmová souhra důležitou devizou pro další rozvoj.

ANKETA

"Snažíme se alespoň, aby bylo moderní, aby se něm dobře trénovalo, aby se na něm dobře hrál fotbal. No, aby nejenom děti, ale i dospělí si na něm dobře zahráli," dodal David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

TJ Sokol Stodůlky dnes ve svých oddílech sdružuje více než tisíc členů. Zhruba tři čtvrtiny, z tohoto počtu, tvoří členové čtrnácti fotbalových družstev. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu