• Načítám...
>

Praha 2 lidem nabízí hned dvě venkovní kluziště

  • 2. prosince 2022,
  • 12:52,
  • PRAHA 2,
  • Ondřej Švec

Pro milovníky zimních radovánek má městská část Praha 2 skvělou zprávu! Pro zimní období pro ně připravila hned dvě ledové plochy, kde se mohou sklouznout. Jedno kluziště se nachází v Grébovce a to druhé v Nuslích v nedávno otevřeném volnočasovém areálu Jammertal přímo vedle sportovní haly Folimanka. Na kluzišti pod Nuselským mostem mohou bruslit malí i velcí. V chladném počasí se mohou zahřát horkým čajem a něco k tomu i zakousnout. A pokud by brusle náhodou zapomněli doma, nemusí zoufat, na místě jim brusle rádi půjčí.

Reklama

Praha 2 je opět skvěle připravena na zimní sezonu. Pro milovníky sportu nachystala řadu vnitřních i venkovních sportovišť, například rovnou dvě ledové plochy - v parku Grébovka a nově i v nedávno otevřeném volnočasovém areálu Jammertal. 

„Občané Prahy 2 nám vždy říkali, že nemyslíme tady na ty dole V Podskalí a v Nuslích, že všechno, co se děje, tak se děje nahoře na Vinohradech. Já jsem strašně ráda, že jsme mohli teď začít tradici, že se bruslí i tady na Folimance,“ pochvaluje si starostka městské části Praha 2, Alexandra Udženija (ODS).

Na slavnostní otevření kluziště dorazily desítky dětí z místních základních škol a otevírací program ozdobila dvojice talentovaných krasobruslařek. 

A zatímco jinde se můžete na kluzišti setkat například s využitím polyetylenových desek namísto ledu, kluziště pod Nuselským mostem zůstalo věrné tradici.

„Já si myslím, že všichni máme rádi to klasické kluziště, takže pokud je to možné a pokud je to v možnostech to udělat, tak si myslím, že je to takhle správně. Tato tradice je hezká, takže k tomu i tradiční kluziště i led,“ vysvětluje Alexandra Udženija (ODS), starostka městské části Praha 2.

Nový volnočasový areál Jammertal byl zprovozněn v létě 2022 a nabízí nepřeberné množství aktivit. Na své si tam přijde každý návštěvník bez ohledu na věk a tamní ovál je přímo určen k celoročnímu provozu. V teplejších měsících se na něm proháněli sportovci na skateboardech a kolečkových bruslích. S příchodem zimy poslouží školám i veřejnosti k bruslení a ledním sportům.

„Musím říci, že když jsme areál otevírali, tak jsme za zády měli naší občanskou opozici, která nás kritizovala, že tady bude betonová lobby a tak dále. Jakmile jsme ale areál otevřeli, tak je tady plno. Ta návštěvnost nás až překvapila,“ neskrývá své nadšení místostarosta městské části Praha 2, Jan Korseska (ODS).

Kluziště v Grébovce i na Folimance je návštěvníkům k dispozici denně od 9 do 20 hodin až do konce února. Celodenní vstupné je 50 korun, děti do 6 let a školní kolektivy ho mají zdarma. V obou areálech si můžete na místě zapůjčit brusle a dát si i něco na zahřátí nebo k zakousnutí. Více informací najdete na webu provozovatele www.jsmenalede.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu