• Načítám...
>

Praha 2 pokračuje v bezplatném vzdělávání seniorů

  • 14. února 2023,
  • 19:45,
  • PRAHA 2,
  • Monika Rusová

Naše babičky a dědečkové často důvěřují více, než by měli. Právě pro ně MČ Praha 2 ve spolupráci s Městskou policií hlavního města Prahy připravila opakovaně vzdělávací program, který je připraví na nejrůznější životní situace.

Reklama

Preventivní program pro dříve narozené spoluobčany připravila městská část Praha 2 ve spolupráci s Městskou policií hlavního města Prahy. Jedná se o další ročník Senior akademie. 

"Seminář je zaměřen na několik oblastí. Jednou z nich je osobní bezpečí, tedy bezpečí jak ve veřejném prostoru, na ulici, na náměstí nebo při přepravě v dopravních prostředcích v rámci MHD," řekl Michal Zuna (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 2.

"Mezi další témata patří mimořádné události, základy první pomoci, požární prevence, ale také témata k ochraně osobního bezpečí, jako je prevence přepadení, zabezpečení majetku a podobně," řekla Lenka Hofmanová - oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

"Co je velmi důležité a aktuální v dnešní době, tak je problematika domácího násilí, které se týká seniorů, kteří jsou velmi často obětmi domácího násilí," řekl Michal Zuna (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 2.

Jedním z témat je i chov domácích mazlíčků na území našeho hlavního města, kam spadá například problematika volně pobíhajících psů a základy bezpečného kontaktu s nimi. Tento cyklus přednášek začal 14. února a končí 9. května. Přednášek je celkem 13 a každá má 2 hodiny.

"V rámci Senior akademie se budou na přednáškách střídat moji kolegové, lektoři, kteří jsou specialisté na daná témata," řekla Lenka Hofmanová - oddělení prevence Městské policie hl. m. Prahy.

"Účast na seminářích v rámci Senior akademie je pochopitelně zdarma. Není nutná registrace, stačí v těch dnech, kdy se Senior akademie koná, což je každé úterý od 13 do 15 hodin, se dostavit a poslechnout si tu přednášku, která je na ten daný den naplánovaná," řekl Michal Zuna (TOP 09) - místostarosta MČ Praha 2.

Lekce se konají v jednacím sále radnice městské části Praha 2 na náměstí Míru 20 v šestém patře. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu