• Načítám...
>

Zastupitelé Prahy 2 zazpívali koledy před svatou Ludmilou

  • 18. prosince 2023,
  • 10:01,
  • PRAHA 2,
  • Veronika Kuželková

Stříbrná neděle v Praze 2 zase patřila hudebnímu vystoupení těch z radnice. Již po několikáté totiž před bazilikou svaté Ludmily v parku na náměstí Míru radní i zastupitelé zazpívali klasické i moderní koledy za doprovodu živé hudby. Přidat se samozřejmě mohla také veřejnost.

Reklama

Třetí adventní neděle se na Dvojce nesla v duchu živé hudby. Zpívaly se tu totiž opět koledy před bazilikou svaté Ludmily na náměstí Míru.

"Máme stříbrnou neděli a je potřeba si zazpívat koledy, trošku si s lidmi zabékat a proto jsme tady dneska. Takže ve tři hodiny tady doufám bude početné zastoupení zastupitelů a zkusíme si hodit nějaké písničky, nějaké koledy. Máme tady trhy, trhy jsou nejkrásnější v Praze, to si nemusíme říkat, to je samozřejmost," řekl Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

"Já myslím, že každoroční spolupráce s Dvojkou jako takovou je úžasná. Já jsem nikdy neměla žádný problém, vždycky se mi s nimi dobře spolupracuje, jak na vánočních trzích, tak i v klasickém běžném roce. Co k dnešku? Tak já myslím, že jako každý rok jsou ty koledy úžasné, opravdu se tady sejdou fakt ti lidé z té Dvojky i toho okolí a přijdou si opravdu zazpívat ty koledy," řekla Jana Housková Rotterová, manažerka vánočních trhů.

"Politici s občany si zazpívají na stříbrnou neděli a nažhavíme si tu správnou náladu," řekl Jan Korseska (ODS), starosta MČ Praha 2.

"Držíme zvyk, že zpíváme koledy před kostelem sv. Ludmily spolu se zastupiteli. Tento zvyk zavedla moje kolegyně místostarostka Jarmila Cechnerová, která bohužel zemřela už před více než deseti lety, ale ona hrála s Černovickou dechovkou, takže ty první ročníky jsme vlastně zpívali ty koledy s dechovkou, což bylo i na náměstí Míru nevídané. Každopádně ta tradice se tady drží přes dvacet let, vidíte sami, že náměstí Míru je plné, že si i lidé na to zvykli, že se sem naučili chodit, takže mi dovolte, abych všem popřála požehnané vánoční svátky, krásný advent a budu pevně věřit tomu, že nás v tom nenechají a že budou zpívat s námi," řekla Jana Černochová (ODS), ministryně obrany.

Vánoční písně zazněly jak moderní, tak i ty klasické. A návštěvníci v tom vedení Dvojky opravdu nenechali a koledy tedy nakonec zpívali úplně všichni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu