• Načítám...
>

V Praze 4 si připomněli vznik samostatného Československa

  • 27. října 2022,
  • 15:36,
  • PRAHA 4,
  • Kristýna Svobodová

Pietní vzpomínka na Vítkově, předávání státních vyznamenání na Pražském hradě a kladení věnců po celé republice. Takhle si Češi připomínali výročí vzniku samostatné Československé republiky. Výjimku netvořila ani městská část Praha 4, kde tento významný den slavnostně připomnělo vedení radnice na náměstí Generála Kutlvašra.

Reklama

Vojáci a politici položili věnce u památníku Tří odbojů Na náměstí generála Kutlvašra. V Praze 4 tak připomněli jeden z nejvýznamnějších dnů naší historie - vznik samostatné Československé republiky. 

"Právě proto, že probíhá válka na Ukrajině a bohužel je za rohem, tak je to nesmírně důležité si připomínat význam těchto událostí," řekla Irena Michalcová - starostka MČ Praha 4.

Pietní akce se vedle zástupců radnice zúčastnila jen hrstka lidí z řad veřejnosti.

"Akorát mě mrzí jedna věc, že o ten pietní akt má podle mě čím dál tím menší zájem veřejnost. Na ten akt se dostavilo velmi málo lidí. Je to zřejmě spojené i s tím, že jsou podzimní prázdniny," řekla Irena Michalcová - starostka MČ Praha 4.

Dosluhující starostka zároveň dodala, že věří, že si lidé tento významný den připomenou alespoň doma.

"Nebo někde i na těch víkendových sídlech a uvědomí si, co zrovna toto výročí v této době pro nás znamená," řekla Irena Michalcová - starostka MČ Praha 4.

Slavnostní pieta proběhla v Nuslích u památníku Tří odbojů, které nedávno prošlo opravou. 

"Opravily se především ty schody, které se bořily. Když se podíváte za mě, tak tady ta část, protože to bylo už opravdu velmi nedůstojné," řekla Irena Michalcová - starostka MČ Praha 4.

Nedávno skončené opravy památníku přišly radnici na více než 3,5 milionu korun bez DPH a trvaly zhruba půl roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu