• Načítám...
>

Bubeneč zdobí modernizovaný park s osvětlenou fontánou

  • 20. června 2023,
  • 14:44,
  • PRAHA 6,
  • Kristýna Svobodová

Zrevitalizovaný park Generála Lázaro Cárdenase v Bubenči se otevřel veřejnosti. Během revitalizace byly v parku opraveny cesty, přibylo pítko, lavičky, stojany na kola a další mobiliář a nechybí ani vodní prvek – fontána s dvanácti tryskami.

Reklama

Vedení Prahy 6 veřejnosti zpřístupnilo park Generála Lázaro Cárdenase del Río v Bubenči. Celková rekonstrukce radnici přišla na zhruba 28,5 milionu korun.

,,Před deseti lety začala debata ohledně rekonstrukce parku Lázaro Cárdenase del Río, s tím, že jsme s místními komunikovali, byly tam různé ambice, přičemž následně jsme se dohodli na konzervativní úpravě," starosta městské části Praha 6, Jakub Stárek (ODS).

,,Zejména se dělaly cestičky, náměstíčka, je tam nové pítko, uprostřed toho parku je široký pás se speciálním asfaltem pro děti na kolečkové brusle," řekl Jiří Lála (ODS), zastupitel MČ Praha 6.

Dominantou modernizovaného parku je pak vodní fontána s LEDkovým osvětlením.

,,Fontána běží od deseti hodin do deseti večer, přičemž začínáme v deset dopoledne z důvodu toho, aby děti, které chodí do místní školy, nechodily úplně mokré, s tím, že začínáme vždycky každou čtvrthodinu, to znamená v celou, ve čtvrt, v půl a ve tři čtvrtě, s tím, že od šesti hodin večer následně potom je to krásné osvětlení," řekl Stárek.

Příprava celkové revitalizace parku trvala 10 let, vlastní realizace pak 6 měsíců. Původní plány radnice ale počítaly s odvážnější proměnou.

,,Mělo tam být doplněno nebo změněno více zeleně, aby ty stromy tvořily nějaké ucelenější celky a aleje, ale v tom případě by se musely i některé ty stromy odstranit, takže touto cestou jsme tedy nešli," vysvětlil Lála.

Park by se měl ale v budoucnu dočkat ještě dalších proměn.

,,Jedná se o přilehlé ulice Antonína Čermáka a Maďarská. Vlastně by mělo dojít ke kompletní revitalizaci, respektive rekonstrukci těchto ulic, kde by tam měly vzniknout další bezpečnostní prvky, zejména před školou, budou doplněny chodníky, zvýšené prahy a doplněno stromořadí," řekl Lála.

První etapa těchto oprav by pak podle místostarosty Prahy 6 Jiřího Lály mohla odstartovat v příštím roce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu