• Načítám...
>

V Praze 8 odstartoval Handy cyklo maraton

  • 25. července 2023,
  • 23:34,
  • PRAHA 8,
  • Kristýna Svobodová

V Praze odstartoval nejdelší cyklistický maraton v Česku. Trasu dlouhou 2 222 kilometrů zdolávají mimo cyklisty také sportovci se zdravotním postižením. Cílem akce je tak ukázat, že i hendikepovaní lidé umí fungovat jako jeden tým.

Reklama

V Praze odstartoval 11. ročník nonstop etapového cyklistického závodu Handy cyklo maraton. Na trať se vydali i sportovci se zdravotním postižením. Na kole museli za 111 hodin zdolat celkem 2 222 kilometrů.

"Je to taková trasa, kterou musíme zdolat za 4 dny a 4 noci, tématem letošního roku jsou osobnosti krajů, každý rok máme jiné téma. Letos jsou osobnosti krajů a moc se na to těším, že se zase podíváme na jiná místa, než v těch loňských ročnících," řekl Heřman Wolf, organizátor akce.

Smyslem v podstatě extrémní sportovní akce je integrovat lidi s hendikepem třeba po těžkých úrazech nebo nemocech zpět do běžné společnosti. Během čtyřdenního maratonu se ale do závodu může připojit takřka každý.

"Je možné se k nám přidat, protože máme na trase v každém kraji kousek trasy, kde se mohou přidávat k nám i další cyklisté a kdo bude chtít, ten to najde na našich stránkách cestazasnem.cz v sekci Projet se můžete s námi a budeme moc rádi, když přijdou," řekl Heřman Wolf, organizátor akce.

Start letošního ročníku proběhl v Praze 8 přímo před Löwitovým mlýnem. Cyklisté tak hned po startu zamířili do Thomayerových sadů.

"Tady probíhala rekonstrukce cyklostezky, tak letos si myslí, že budou trošku spokojenější, protože na nově zrekonstruované cyklostezce se jim pojede přeci jen poněkud lépe. Je to velice hezká věc, protože to aktivizuje lidi, kteří samozřejmě neměli takové štěstí, mají nějaké postižení, ale přesto se s tím poperou a jsou schopni objet republiku," řekl Ondřej Gros (ODS), starosta MČ Praha 8.

Cíl závodu byl naplánován opět v metropoli, tentokrát na pražské Štvanici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu