• Načítám...
>

Opozice kritizuje plánované opravy komunikací

  • 21. března 2021,
  • 17:12,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Radní pro dopravu Adam Scheinherr na jednání Zastupitelstva představil rozsáhlý materiál týkající se dopravních omezení v souvislosti s plánovanými opravami pražských komunikací. Z celkových 40 investičních akcí jich byla téměř polovina odmítnuta vedeními jednotlivých radnic pro jejich chaotičnost a nekoordinovanost. V mnoha případech se akce časově překrývají a jejich nekoordinovanost tak přinese víc škody, než užitku.

Reklama

Pražští zastupitelé se na svém zasedání věnovali materiálu, který předložil náměstek pražského primátora Adam Scheinherr. Dokument se týkal dopravních omezení, které souvisí mj. s plánovanými opravami pražských komunikací. 

"Jedná se tedy jak o různé opravy a rekonstrukce komunikací, tak i kulturní a sportovní akce, pokud tedy podmínky v rámci epidemie tomu budou nasvědčovat, že se mohou uskutečnit. Zároveň se jedná i o akce dalších aktérů, jako je třeba ŘSD nebo Pražská vodohospodářská společnost a tak dále," řekl náměstek primátora hl. m. Prahy, Adam Scheinherr. 

S dokumentem ale nesouhlasí opoziční ODS. Podle ní se akce časově překrývají a jejich nekoordinovanost tak přinese víc škody, než užitku.

"Návrh pana Scheinherra - usnesení, které obsahovalo zhruba čtyři desítky dopravních staveb, jsme považovali za jakýsi výčet toho, co letos město plánuje postavit. Pro nás ten výčet není nijak toxický, kdyby nebyl nekoordinovaný. Ty jednotlivé stavby, tak jak jsou navrženy v usnesení, na sebe bohužel nenavazují a překrývají se v místech, kde mohou a budou vytvářet poměrně zásadní dopravní komplikace," řekl Ondřej Martan, starosta MČ Praha - Běchovice. 

ODS proto na zastupitelstvu předložila usnesení, které bylo projednáno se starosty většiny městských částí. 

"Usnesení, které by říkalo, že se rada zavazuje k přípravě materiálu, který by dokázal vtáhnout MČ do přípravy projektů už hned na začátku, říct kudy pojedou objížďky, jak dlouho ta stavba bude trvat a aby městské části byly součástí přípravy celého toho projektu od A do Z," řekl Ondřej Martan. 

Usnesení ale nenašlo většinovou podporu v zastupitelstvu. ODS se podle slov starosty Ondřeje Martana bude ale i přesto nadále snažit o jeho prosazení.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu