• Načítám...
>

V neděli se v Praze poběží maraton

  • 28. května 2021,
  • 15:56,
  • PRAHA,
  • Lukáš Kubát

Maratonský závod se po delší pauze způsobené koronavirem vrací do centra hlavního města. Tentokrát nepůjde o masovou záležitost, ale o souboj čtyř osmičlenných týmů. Na startu budou zastoupeny jak nejlepší čeští, tak i světoví běžci.

Reklama

Maraton, který je jak individuálním, tak i týmovým závodem. Takový bude The Battle of the Teams. Tento závod proběhne v neděli v centru hlavního města.

"Máme 8 členů v rámci jednoho týmu, v každém týmu jsou zastoupeni 4 muži a 4 ženy. Dohromady, na základě toho, jak dobrý zaběhnou čas, tak podle přepočtu na body připíšou tomu týmu ten daný počet bodů," řekl Tomáš Coufal, projektový manažer RunCzech. 

Start závodu bude už v 6:30 ráno na Karlově mostě. Pak se poběží kolem Rudolfina přes Mánesův most až na Staroměstské náměstí. V historickém centru pak čeká běžce 13 tříkilometrových kol a finiš bude opět na Staroměstském náměstí. Závod můžete sledovat třeba živě na streamu RunCzechu.

"A nebo se podívat přímo do ulic, jen poprosím o respektování nařízení, to znamená mít na sobě respirátor a netvořit hloučky. My doufáme, že se podaří českým závodníkům a hlavně závodnicím - Evě Brabcové - Nývltové a Moiře Stewartové zaběhnout kvalifikační limit na olympijské hry, to znamená běžet pod dvě hodiny dvacet devět minut. Co se týče toho elitního výsledku, tak tam u mužů doufejme, že ten závod bude finišovat okolo 2 hodin a 6 minut, co se týče žen, tak někdy okolo 2 hodin 21 minut," řekl Tomáš Coufal. 

Pro české závodníky bude tento maraton zároveň mistrovstvím republiky a na trať i fanoušky jsou všichni velmi natěšení.

"Doufám, že předvedu co nejlepší výkon a chci vyhrát mistrovský titul. Zároveň bych chtěl vyhrát i v týmech. Uvidím, jak se rozeběhnu v neděli a jak to půjde, možná bych chtěl útočit na osobní rekord nebo někde na tu hranici kolem dvou hodiny patnáct" řekl Jiří Homoláč, atlet.

"Těším se na ten závod, těším se že poběžím maraton a že budu mít nějaký tým a nějaká ta motivace tam bude. Také mám přislíbené, že mi přijdou fandit lidi, takže se těším, že to bude konečně závod s nějakou atmosférou. Já bych chtěla nějaký osobák. Ten maraton běžím podruhé, takže doufám, že se trošku zlepším," řekla Moira Stewartová, atletka.

The Battle of the Teams odstartuje v neděli v šest hodin a třicet minut na Karlově mostě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu