• Načítám...
>

V Mnichovicích proběhl Sportovní den mládeže

  • 10. července 2021,
  • 18:57,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Tenisová akademie Jana Váni uspořádala další ze série Sportovních dnů mládeže. Tentokrát se konal v Mnichovicích, kam si do areálu tenisových kurtů přišly zasportovat dvě desítky dětí. Hravou formou spolu soupeřili v pěti disciplínách a vítěze pak čeká velké finále, které proběhne 9.-10. prosince v Poděbradech. Jak sportovní den vypadal, a jak to dětem šlo se dozvíte v naší reportáži.

Reklama

Říká se: "Sportem ku zdraví". A u dětí to platí dvojnásob. Sportovní den v Mnichovicích jim k tomu nabídl ideální příležitost.

"Cílem této akce je, aby se v nich sportovní krev znovu rozproudila. A aby chytili takzvanou sportovní slinu, a aby po této akci třeba začali znovu chodit do sportovních klubů, navštěvovat pravidelně tréninky," uvedl Jan Váňa, organizátor Sportovního dne mládeže.

Děti soutěžily hned v pěti disciplínách. A protože akci pořádala Tenisová akademie Jana Váni, tak nemohl chybět samozřejmě tenis. Ten má v Mnichovicích na starosti trenér Pavel Kasalý, kterému pod rukama rostou budoucí tenisové naděje.

"Zažil jsem tenis z pozice trenéra různě ve světě, vlastně i tady různě po České republice. A musím říci, že zrovna tady ty děti, ty se mi líbí skoro opravdu nejvíce. Je to tady super, je tady super rodinná atmosféra," popsal Pavel Kasalý, trenér a zakladatel tenisové školy TenisKa.

Vítěz sportovního dne ale mohl být jen jeden. A absolutním králem dětského pětiboje se stal Filip, který si oblíbil jinou disciplínu, než právě tenis.

"Fotbal. Protože jsem tam dal jeden gól a těším se, že to možná vyhraji v Poděbradech ve finále," uvedl Filip, vítěz Sportovního dne mládeže v Mnichovicích.

Akce, která udělala radost dětem i jejich rodičům se neobešla bez podpory Středočeského kraje i města Mnichovice, které dlouhodobě fandí sportu.

"Mnichovice jsou velmi nakloněné sportu. Máme tady tělovýchovnou jednotu, máme fotbalisty, máme velmi dlouhou historii pozemního hokeje, máme tady gymnastky. Takže my určitě sport podporujeme a mnichovické děti jsou sportovci tělem i duší," konstatovala Margita Valentová, starostka města Mnichovice.

Město Mnichovice bude mít díky Filipově triumfu svého zástupce i na superfinále, které proběhne 9. - 10. prosince v Poděbradech, kde se sejde až 180 vítězů z akcí pořádaných Tenisovou akademií. A to už bude pořádná konkurence. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu