• Načítám...
>

Sobota bude v Zoo Praha patřit slonům

  • 11. srpna 2021,
  • 14:59,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

K oslavám Světového dne slonů se připojí i Zoo Praha. Pro návštěvníky tu mají na sobotu 14.8. připravený bohatý program. Návštěvníci se mohou těšit například na koupání slonů, zkusit si výrobu enrichmentu nebo projít si několika soutěžními stanovišti.

Reklama

Na sobotu 14. srpna připravila pražská zoo pro své návštěvníky Den slonů. Návštěvníci se mohou těšit na zajímavý program, který je seznámí se životem těchto živočichů.

"Když návštěvníci dorazí na Den slonů, tak je čekají celodenní aktivity nějakého vzdělávacího charakteru o slonech, ale samozřejmě třeba i nějaké hry pro ty nejmenší, a tak podobně. Budou se moci zůčastnit výroby sloních enrichmentů. To znamená nějakých jídelních hraček, které potom předáme slonům," popsal Lukáš Pokorný, chovatel slonů.

Předání enrichmentu je naplánováno na 13:30. O dvě hodiny dříve slibují chovatelé slonů další zajímavou podívanou.

"V 11.30 se pokusím vykoupat naše sloní samce přímo před návštěvníky v bazénu. To by měl být pěkný zážitek, pěkné pozorování," upozornil Lukáš Pokorný, chovatel slonů.

Sloni jsou neodmyslitelnou součástí pražské zoo. Historicky první slon, který byl v zahradě k vidění, pocházel ze Srí Lanky.

"Baby tady žil ještě krátce po válce. Pak odešel. Ti sloni se tu střídali. Ale když se otevíral tehdy nový, pro nás dnes starý sloninec v sedmdesátých letech, tak sem Srí Lanka nebo tehdy stále ještě Cejlon, darovala také dva slony. A vlastně i do nového slonince jsme získali dvě slonice ze Srí Lanky Tamaru a Janitu. A ty se staly matkami prvních, stoprocentně pražských slůňat. Nejprve to byli dva samečci. A teď jsou to dvě samičky, dvě naše sloní pricezny Lakuna a Amalee," dodal Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Obě sloní princezny se narodily v zahradě na jaře loňského roku. Zoo Praha chová v současné době 9 slonů. Tři samce. Jednoho dospělého, dva mladší a šest samic.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu