• Načítám...
>

Zoo Praha nabízí zážitkový program s ďábly

  • 18. srpna 2021,
  • 9:49,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražská zoo připravila pro své návštěvníky novinku v podobě zážitkového programu v Darwinově kráteru. Zájemci se mohou například, na půl dne, stát ošetřovateli ďáblů medvědovitých, užít si večerní komentované prohlídky nebo nakoupit suvenýry. Zisk z prodeje poputuje na záchranu ďáblů medvědovitých ve volné přírodě.

Reklama

Pražská zoo připravila pro své návštěvníky novinku v podobě zážitkového programu v Darwinově kráteru. V rámci programu si mohou návštěvníci užít například večerní komentované prohlídky.

"To je pro skupinu asi deseti lidí, kde se začíná komentovaným krmením u klokanů. Potom se prochází kráterem, jeskyní dá se říci, kde si povídáme ještě o ježurách, což jsou velice zajímavá zvířata, také. Jelikož je to savec, který snáší vejce. Potom si povídáme ještě chvíli o klokánkách krysích a ve finále přicházíme do Darwinova kráteru, kde jsou aktivní čerti, jelikož to je pro ně typické a přirozené. Jsou to noční zvířata. A zde probíhá to vlastní krmení těch tasmánských čertů a povídání potom o nich," uvedl David Vala, vrchní chovatel Zoo Praha.

Zájemci se mohou také, na půl dne, stát ošetřovatelem ďáblů nebo si vybrat dárky z nové kolekce suvenýrů.

"Jsou to třeba nálepky na kořenky, protože ti ďáblové mají jména podle koření. Tak je pojmenovali v Tasmánii. Jsou to třeba zástěry, trička, takový notes na recepty. No ale hlavně, což myslím, že je nejzajímavější, jsou to piva z pivovaru Raven. Čtyři druhy piva, která se jmenují každé jinak a jmenují se podle těch našich ďáblů medvědovitých," upozornil Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Nákupem zážitkového programu i suvenýrů navíc pomohou záchraně ďáblů medvědovitých ve volné přírodě.

"Ten projekt vymyslel David Vala, náš chovatel ďáblů a dalších australských zvířat. A jeho smyslem je, jednak samozřejmě návštěvníkům nabídnout něco nového a současně přitom vydělat peníze, které pomohou k ochraně tohoto ohroženého druhu. Konkrétně ty prostředky, které se z těchto prohlídek a ze s nimi spojených suvenýrů získají, tak půjdou na výzkum rakoviny tváře ďáblů medvědovitých, která je velmi vážně ohrožuje v přírodě," dodal Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha. 

Zážitkový program i suvenýry si mohou zájemci koupit jak v obchůdku v zoo, tak i prostřednictvím e-shopu na webových stránkách zahrady.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu