• Načítám...
>

Provoz očkovacího autobusu skončil

  • 26. září 2021,
  • 20:04,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Očkovací autobus vyjel do ulic metropole 29. července a za sebou má celkem 30 zastávek. Zájemci o očkování ho mohli navštívit například v pražské zoo, na náplavce či dalších frekventovaných místech. Svůj provoz, toto mobilní očkovací místo, ukončilo v sobotu 25. září.

Reklama

Provoz očkovacího autobusu byl ukončen. Posledním klientům byla, v tomto pojízdném očkovacím centru, aplikována vakcína proti nemoci Covid-19 v sobotu 25. září.

"Je to taková symbolika. Dnes je tady akce Pražské integrované dopravy. Je tady spousta autobusů nebo také trolejbusů. A je tu právě i náš očkovací autobus a já jsem tady dnes v roli lékaře. Takže když dorazí lidé, tedy dnes zvládnout to do pěti hodin do večera, tak tady, na konečné metra C Letňany, tady dostanou tu injekci ode mě," upozornil Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Očkovací autobus vyjel do ulic metropole 29. července a za sebou má celkem 30 zastávek. Zájemci o očkování ho mohli navštívit například v pražské zoo, na náplavce či dalších frekventovaných místech.

"Očkovací autobus byl jednoznačným úspěchem. Naočkovali jsme v něm více než tisíc dvě stě pacientů. To je tedy navíc, k těm dvě stě tisícům dávek, které jsme podali už v Metropolitním očkovacím centru na Vyšehradě. Ta funkce toho autobusu byla nejenom to samotné očkování. Tedy nejen to, že vejdete jedněmi dveřmi a druhými můžete odejít. Vlastně už certifikát, ten o očkování jednodávkovou vakcínou Janssen, ale je to i ta funkce vysvětlovací. To znamená, že máme tady propagační materiály nebo vysvětlovací letáčky, které propagují to očkování jako takové," doplnil Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

V případě potřeby související s aplikací třetí dávky vakcíny je možné, že v budoucnu pražský magistrát opět uvede očkovací autobus do provozu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu