• Načítám...
>

Oděvní škola stále láká nové studenty

  • 5. listopadu 2021,
  • 9:31,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Oděvnictví, návrhářství a scénická a výstavní tvorba. To jsou obory, které nabízí pražská Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní. Na práci studentů se teď můžete podívat v další reportáži.

Reklama

Vyšší odborná škola oděvního návrhářství a Střední průmyslová škola oděvní v pražských Holešovicích nabízí svým studentům tři obory. Těmi jsou oděvnictví, návrhářství a scénická a výstavní tvorba.

"Na vyšší odborné škole studenti mohou jednak pokračovat po střední škole, ale také k nám přichází studenti z jiných škol, někdy dokonce i neoděvně zaměřených a studium na vyšší odborné škole umožňuje během tří let naučit se nejen klasické řemeslo a navrhování, ale i věci z oblasti fashion marketingu, stylingu, samostatné schopnosti se prezentovat. Škola spolupracuje i s celou řadou zahraničních škol a studenti mají možnost účastnit se akcí v zahraničí, na módních přehlídkách i jiných společenských událostech," řekla Monika Tělecká, ředitelka školy. 

anketa

Škole dominuje velká krejčovská dílna. V té za šicí stroje nejčastěji usedají studenti třetích a čtvrtých ročníků v rámci výuky modelování a navrhování oděvu.

"Je to obor, který se na naší škole vyučuje ve třetím a čtvrtém ročníku, studenti v letošním roce ve čtvrtém ročníku připravují maturitní módní přehlídku, letos máme zařízený skvělý prostor s veškerým vybavením a veškerou technikou a téma letošní maturitní přehlídky je mytologie," řekla Eva Helekalová, učitelka. 

Ve škole nechybí ani dvě počítačové učebny, které jsou speciálně vybavené pro oděvní tvorbu. 

"Pro konstrukce střihu je tady i další specializovaný hadrware, jako je plotr, snímače střihů a další. Studenti projdou vlastně veškerým grafickým softwarem, který je v současné době nejvíce používaný v grafických studiích," řekla Miroslava Velebilová, učitelka.

Součástí školy je také fotoateliér, ateliéry navrhování a modelování oděvu či ateliér pro scénickou tvorbu.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu