• Načítám...
>

Pražské židle a stolky hledají nové lokality

  • 18. ledna 2022,
  • 17:44,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

V Praze jsou již šestou sezónu. Pražské židle & stolky jsou projekt drobného měřítka, ale velkého dopadu. Slouží k zlepšování veřejných prostranství, ve kterých se nenachází dostatečné možnosti posezení či k zobytňování doposud nevyužitých míst ve veřejném prostoru.

Reklama

Znáte Pražské židle & stolky? Díky tomuto projektu se v Praze můžete posadit na více než dva tisíce takových židliček a vychutnat si na nich třeba kávu.

"Filosofie je taková, že skrze stolky a židle a ten městský mobiliář rozžíváme náměstí, parky a různá, třeba zapomenutá místa, kde normálně ten život není, anebo zanikl. A skrze to, že ten mobiliář je vlastně pohyblivý, tak každý člověk si zde může tomu uzpůsobit své aktivity. Ať už si chce dát kafe, pivo nebo třeba v době covidu udělat i pracovní schůzku," vysvětlil Petr Peřinka, ředitel, Kreativní Praha.

Pražské židličky a stolky se navíc letos rozšiřují. Do jejich rozvoje, a zároveň projektu OpenCall 2022, se můžete zapojit i vy.

"Pokud jsem kavárna, firma, spolek aktivní v nějakém prostoru, v blízkosti  veřejného prostoru, mohu se přihlásit a získat v podstatě do správy tyto Pražské židle & stolky, což neznamená nic jiného než, že je budu pravidelně čistit a udržovat. A díky tomu budu vlastně rozžívat ten prostor, ve kterém funguji. Přímo na stránkách máme formulář na OpenCall, který pouze vyplníte a my potom vybere ty prostory, podle předem daných kritérií, které jsou na těch stránkách. A následně potom už stačí jenom od dubna do října být v tom prostoru a aktivně se o ty stolky a židle starat," dodal Petr Peřinka, ředitel, Kreativní Praha.

Pokud máte nápad, kam by se ještě Pražské židle & stolky hodily, přihlašte ho do dvacátého ledna na stránky Kreativní Prahy a posaďte se třeba právě u vás na náměstí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu