• Načítám...
>

Radní schválili pravidla pro developery

  • 18. ledna 2022,
  • 12:57,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Rada hlavního města projednala zásady spolupráce s developery. Na jejich znění se podíleli jak jednotlivé městské části, tak i sami developeři. Celou záležitostí se bude, na svém lednovém zasedání, zabývat také zastupitelstvo hlavního města.

Reklama

Rada hlavního města projednala pravidla spolupráce s developery. Podle nich by developeři přispívali na infrastrukturu, občanskou vybavenost či na vznik městských bytů v územích, ve kterých staví.

"Sjednocuje jednotlivé metodiky městských částí, stanovuje určitý standard, dává možnost odchylek, ale zároveň dává možnost určitého základu, určitého templatu i ve smlouvách. Vytváří dohromady s regulačními studiemi, kterých se zpracovává ve městě více a více, regulační plán dohodou," uvedl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Pravidla jsou výsledkem několikaměsíční práce. Na té se podíleli jak jednotlivé městské části, tak i sami developeři.

"Musím říci, že je potřeba si uvědomit, že skutečně ten vztah je na určité dobrovolnosti. Očekáváme, že v novém stavebním zákoně bude pevnější pozice pro tu takzvanou plánovací smlouvu. Tím, jak jsme hledali ten prostor, který umožní městským částem a městu budovat infrastrukturu a zároveň nezvýší ceny bytů, tak myslím, že máme poměrně širokou dohodu," doplnil Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Celou záležitostí se bude, na svém lednovém zasedání, zabývat také zastupitelstvo hlavního města. Projednání tohoto bodu je zařazeno na pevný čas v 15 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu