• Načítám...
>

Botanická zahrada zahájila výstavu orchidejí

  • 4. března 2022,
  • 9:43,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

V Botanické zahradě byla zahájena výstava Orchideje šesti světadílů. Až do 20. března mohou návštěvníci podniknout cestu kolem světa a pokochat se širokou paletou pestrých barev. A je připraven také prodej orchidejí v prostorách zásobního skleníku.

Reklama

Botanická zahrada v pražské Troji slavnostně zahájila už tradiční výstavu orchidejí. Jedná se o jednu z nejoblíbenějších výstav, které zahrada pořádá. A tentokrát mohou návštěvníci v prostorách tropického skleníku Fata Morgana zhlédnout orchideje ze všech koutů světa. Název výstavy totiž zní: Orchideje šesti světadílů. 

"Letos jsme se rozhodli, teď se v posledních letech nedalo moc cestovat, že představíme orchideje celého světa, v podstatě takové ty zajímavosti, takové ty věci, že málokdo tuší, že třeba i u nás rostou orchideje a že orchideje rostou i v Evropě a leckde, že rostou v podstatě až na severním polárním kruhu nebo ve vysokých horách," řekla Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

"Je to pestrobarevný svět tohoto nádherného druhu rostlin a samozřejmě máme k tomu i spoustu doprovodných informací a jednotlivé instalace připomínají právě místa, lokality, odkud rostliny pochází," řekl Bohumil Černý, ředitel Botanické zahrady hl. m. Prahy.

Kromě Antarktidy rostou orchideje na všech světových kontinentech. Na návštěvníky výstavy čeká paleta pestrých barev, v rámci prohlídky se ale mohou i něco přiučit. 

"Máme tady spoustu panelů o různých zajímavostech a letos jsme se hodně soustředili na orchideje, které člověk nějakým způsobem využívá, ať už třeba léčivé v tradiční čínské medicíně, některé jdou i sníst, některé jdou použít i jinými způsoby, takže kdo přijde, dozví se ledacos," řekla Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

Výstava nabízí nespočet různých druhů těchto obdivuhodných rostlin. A k vidění jsou i naprosté unikáty.

"Letos nám třeba rozkvétá, teď má už hodně veliká poupata a každým dnem čekám, že se otevře, orchidej, která se jmenuje Paraphalaenopsis labukensis, pochází z Bornea a je to orchidej, která má vůbec nejdelší listy, téměř až třímetrové délky," řekla Romana Rybková, kurátorka tropických rostlin.

Výstavy orchidejí pořádá Botanická zahrada ve skleníku Fata Morgana už od roku 2004. A každoročně si tuto krásnou podívanou nenechá ujít několik tisíc návštěvníků. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu