• Načítám...
>

Praha přejmenuje most v Praze 6 i část Korunovační ulice

  • 25. března 2022,
  • 16:00,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Část Korunovační ulice i zatím bezejmenný most tamtéž ponesou nově jméno po hrdinech z Ukrajiny. Po Zastupitelstvu Prahy 6 o tom rozhodlo také Zastupitelstvo hlavního města Prahy.

Reklama

Pražské zastupitelstvo rozhodlo. Část ulice Korunovační se přejmenuje. 

Změna názvu se dotkne pouze spodní části ulice od hranic Prahy 6 po náměstí Borise Němcova. Jediná instituce, která změní sídlo, bude právě Velvyslanectví Ruské federace. To bude nově sídlit v ulici Ukrajinských hrdinů. 

Nápad přejmenovat část ulice ale vzešel z Prahy 6. Tam musel nejdříve projít zastupitelstvem městské části.

"Kolega Libor Bezděk na jednání zastupitelstva právě vystoupil s tou možností přejmenování ulice," řekl Jakub Stárek, místostarosta MČ Praha 6.

Změnu názvu podporuje také primátor Zdeněk Hřib. Ten se již začátkem týdne vyjádřil na svém facebooku pro přejmenování. Pro je také hnutí Praha Sobě. 

"Já s tím problém nemám a souhlasím s tím," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Naopak proti přejmenování hlasovali opoziční zastupitelé hnutí ANO. A jak to vidí občané Prahy 6?

anketa

Současně s ulicí dojde k přejmenování zatím bezejmenného mostu právě v Korunovační ulici. Most nově ponese jméno Vitalije Skakuna. Válečného hrdiny, který zemřel 24. února tohoto roku při obraně města Cherson. 

"Toto symbolické gesto v místě, kde stojí ambasáda, si myslím, že je úplně přiměřené možnostem městské části," řekl Jakub Stárek. 

Praha 6 také usiluje o zbavení vlastnictví uzavřené střední školy na Krupkově náměstí. Ta je v majetku právě Ruské federace a v současnosti není využívaná. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu