• Načítám...
>

Praha chystá nový park

  • 5. dubna 2022,
  • 13:56,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město plánuje vybudovat nový povodňový park. Ten by si měl zachovat charakter městské divočiny a zároveň dá vzniknout i novému kanálu řeky. Park tak bude plnit funkci protipovodňové ochrany města.

Reklama

Na pravém břehu Vltavy v sousedství Karlína a Libně probíhá kromě soukromých investic i několik městských projektů. Nejvýznamnějším z nich je projekt pod názvem Park Maniny. Ten bude zároveň plnit funkci protipovodňové ochrany města.

"Vznikne jeden z nejvýznamnějších do budoucna celoměstských parků, který vzhledem ke vztahu k řece určitě přinese velkou přidanou hodnotu. Je to další projekt, kterým se snažíme vytvořit město, které je nejen krásné, ale především obytné," řekl Petr Hlaváček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V rámci příprav k realizaci bude probíhat několik soutěžních dialogů. Jedná se o formát výběrového řízení, do kterého se mohou architekti zapojit až do půlky května.

"Soutěžní dialog je trošku jiný, než soutěž. U soutěže dost často, když je to společensky složité téma, tak potom ten vybraný projekt je často kritizován v tom smyslu, že odráží třeba názor toho autora a poroty a soutěžní dialog je vhodný nástroj na tyto komplikované úkoly, kdy ty týmy pracují paralelně, jsou neustále konfrontovány s různými názory, v tomto případě vodohospodářů, krajinářů a dalších aktérů," řekl Petr Hlaváček. 

První workshop v rámci soutěžních dialogů je plánovaný na září letošního roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu