• Načítám...
>

Informační panely u staveb budou mít novou podobu

  • 31. května 2022,
  • 13:53,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští radní schválili nový grafický manuál, který bude sloužit jako podklad pro tvorbu informačních panelů u dopravních staveb v metropoli. Nové informační panely budou nejen v barvách hlavního města, budou ale také mnohem přehlednější a doplněné QR kódem. Ten odkazuje na webové stránky, kde mohou zájemci najít detailnější popis stavby.

Reklama

Pražští radní schválili nový grafický manuál, který bude sloužit jako podklad pro tvorbu informačních panelů u dopravních staveb v metropoli. Nová podoba zohledňuje moderní grafické prvky a je doplněna o informační tabule na malých stavbách nebo krátkodobých opravách tak, aby byla zlepšena informovanost Pražanů a návštěvníků hlavního města.

"Ten základní claim je, aby se nám tu lépe žilo a zároveň propagace stránky opravujeme.to, kde jsou veškeré informace o veškerých stavbách na území Prahy," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nové informační panely budou nejen v barvách hlavního města, budou ale také mnohem přehlednější a doplněné QR kódem. Ten odkazuje na webové stránky, kde mohou zájemci najít detailnější popis stavby.

"Dozvíte se tam, kdo je investorem, zhotovitelem, projektantem, architektem a základní popis těch jednotlivých staveb. Tyto cedule chceme, aby používaly všechny městské organizace, jak tedy městské odbory, což je hlavně Odbor životního prostřední a Odbor investiční, tak městské organizace, jako je Technická správa komunikací, Dopravní podnik, ale oslovíme s tím i další, například Pražskou plynárenskou, Pražskou energetiku, CETIN nebo developery," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

U již schválených nebo pokračujících staveb přitom není nutná výměna již hotových panelů. Manuál se bude týkat všech budoucích oprav a rekonstrukcí. Současně radní hl. m. Prahy zrušili povinnost používat manuál, který schválilo vedení města v roce 2007.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu