• Načítám...
>

Praha schválila novou strategii rozvoje linek PID

  • 21. června 2022,
  • 10:11,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Praha schválila dokument „Rozvoj linek PID v Praze 2022–2032“. Ten zachycuje předpokládaný vývoj linkového vedení PID na území metropole v následujících deseti letech.

Reklama

Pražští radní schválili novou strategii rozvoje linek PID pro následujících 10 let. Základním cílem dokumentu je poskytnout městské samosprávě, ale i veřejnosti podrobnější představu o tom, jakou podobu hromadné dopravy mohou očekávat mimo jiné po dokončení nových tras metra, nebo tratí tramvají.

"Máme síť linek Pražské integrované dopravy, ať už autobusů, tramvají nebo metra. Nově nám do toho přichází nové infrastrukturní projekty, jako je třeba tramvajová trať přes Václavské náměstí, tím pádem ty linky musí být aktualizovány a přesměrovány. Některé pojedou třeba přes Václavské náměstí díky nové tramvajové trati, nebo stavíme trolejbusovou trať, tak musí být rozhodnuto, jaká linka tam bude jezdit v jakém intervalu, odkud kam přesně a toto je všechno vždy podloženo strategickým materiálem města a tím je rozvoj linek Pražské integrované dopravy," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Strategii rozvoje linek pro následujících 10 let radní schvalovali už v roce 2018. Nyní jde o její aktualizaci. 

"My vzhledem k tomu, jak jsme postoupili s těmi stavebními akcemi a s přípravou velkých projektů, tak jsme ten dokument po 4 letech nyní aktualizovali a byl schválen nejdříve výborem pro dopravu, a nyní i radou města, takže je finálně schválen a byly do něj zapracovány i připomínky městských částí nebo veřejnosti," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

V dokumentu jsou shrnuta aktuálně připravovaná dopravní opatření v Pražské integrované dopravě, a to v pořadí, v jakém je nejpravděpodobněji reálné jejich zavedení. Z důvodu rychlého rozvoje metropole se předpokládá, že dokument bude procházet dílčími aktualizacemi, a to vždy v horizontu 2 –3 let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu