• Načítám...
>

Víkend v Zoo Praha patřil hmyzožravcům

  • 17. července 2022,
  • 13:35,
  • PRAHA,
  • David Wilczek

Během soboty a neděle měli návštěvníci pražské zoo možnost seznámit se s nejrůznějšími druhy hmyzu a nahlédnout do světa bezobratlých živočichů. Samozřejmě nechyběla komentovaná krmení nebo besedy s kuchaři a chovateli hmyzu.

Reklama

Na másle smažení cvrčci, pikantní larvy potemníka na kari nebo sarančata v banánovém těstíčku. To je výčet několika vybraných hmyzích pochoutek, které mohli návštěvníci ochutnat v pražské zoo během víkendu. 

anketa

Hmyz je považován za jídlo budoucnosti, které nabízí zajímavou alternativu stravy bohatou zejména na proteiny, bílkoviny a vitamíny.

"Úplně laicky. Na 100 gramů je 50 - 60 gramů bílkovin. Co to znamená? V mase máme sotva do těch 25 - 28 gramů bílkovin, záleží, o jakém steaku se bavíme. Dále nenasycené mastné kyseliny - to, kvůli čemu jíme ryby. Je to prospěšné pro naše hormony, takže se cítíme dobře, dále hromada vitamínů, co tělo potřebuje. Je to prospěšné. Vše to máme v jednom hmyzu a nemusíme kvůli tomu jíst více potravin," řekl Daniel Polák - prodejce hmyzích potravin.

Kromě ochutnávky hmyzích delikates byla pro zájemce připravena i komentovaná krmení. Návštěvníci mohli například sledovat, jak si na cvrčcích či larvách pochutnávají nejmenší psovité šelmy na světě nebo nejrůznější plazi. 

"Lidé mohou vidět, jak tam na skle posedávají ty černé mouchy. To nejsou úplně obyčejné černé mouchy, jsou to bráněnky a ony, když se rozlétnou, tak si pro ně vyskakují a je to krásná podívaná. Ale zrovna dnes je trošku pod mrakem a není to úplně ideální plazí počasí," řekla Nataša Velenská - vrchní chovatelka plazů.

Program hmyzího festivalu nabídl i blízké setkání s bezobratlými exotickými tvory, které většinou známe jen z dokumentárních filmů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu