• Načítám...
>

Barrandovský most bude plně zprůjezdněn v pondělí

  • 13. října 2022,
  • 12:54,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Od pondělí 17. října bude opět plně zprůjezdněn Barrandovský most. Provoz na něm byl omezen letos v květnu z důvodu zahájení první fáze oprav. Práce na Barrandovském mostě měly podle původního harmonogramu skončit 2. září. Tento termín byl ale několikrát posunut.

Reklama

Od pondělí 17. října bude opět plně zprůjezdněn Barrandovský most. Provoz na něm byl omezen letos v květnu z důvodu zahájení první fáze oprav.

"Již v ranních hodinách bude dopravní omezení ze Strakonické rampy a z té upravované části odstraněno a most bude průjezdný. Dopravní omezení, které je na severním mostě, tak jak převádíme dopravu nyní, budeme odstraňovat v průběhu noci ze 17. na 18. a 18. před ranní špičkou bude most kompletně bez dopravního omezení," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

Práce na Barrandovském mostě měly podle původního harmonogramu skončit 2. září. Tento termín byl ale několikrát posunut. Důvodem byly vynucené úpravy projektu. Svou roli v tom sehrálo také deštivé počasí. Další fáze oprav je naplánována na příští rok.

"Další etapu plánujeme spustit zřejmě na jaře příštího roku. Měl by to být pravděpodobně květen a trvat by měla 92 dní, ale samozřejmě po zkušenostech z této rekonstrukce se možná tento termín lehce prodlouží," řekla Barbora Lišková, tisková mluvčí TSK hl. m. Prahy.

S kompletním dokončením oprav mostu se počítá na podzim roku 2025.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu