• Načítám...
>

Sobota na závodišti ve Velké Chuchli bude patřit klusákům

  • 26. října 2022,
  • 11:34,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

V sobotu se na závodišti ve Velké Chuchli uskuteční už předposlední klusácké závody letošní sezóny. Návštěvníky čeká hned několik dostihů. Vrcholem bude klusácký St. Leger Velká cena primátora. Celá podívaná začne v půl jedné odpoledne.

Reklama

Chuchle Arénu opět ovládnou klusácké dostihy. Letos už předposlední dostihový den je naplánovaný na sobotu 29. října. Diváci se mohou těšit na jedno z nejdůležitějších utkání celé dostihové sezóny. Vrcholem dne bude totiž klusácký St. Leger - Velká cena primátora.

"Což je vlastně poslední klasický dostih pro čtyřleté koně," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

V šestihlavém startovním poli se objeví velká naděje českého chovu klusáků - hnědák Jerry. Ten si modrou stuhu odnesl už dvakrát. A to ze Slovenského derby a podruhé právě z Chuchle Arény.

"Je to klusák českého chovu a on vyhrál ty první dva díly té Klasické trojkoruny. Vyhrál jak jarní cenu čtyřletých, tak i derby hlavního města Prahy a má velkou naději stát se prvním klusákem českého chovu, který dokázal tu Klasickou trojkorunu získat," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

Své síly čtyřletý Jerry změří třeba s koněm Little Star Boko, který byl ještě v létě v českém tréninku.

"Ten byl ještě v létě v českém tréninku, pak byl prodaný do Německa a dnes se se svým novým německým trenérem vrací na start našeho klasického dostihu a bude to takové zajímavé srovnání," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace.

Dalším vrcholem sobotního dostihového odpoledne bude i pokračování dílu Zlatého okruhu Cena PRAHA TV.

"Naše nejlepší starší klisna Masada, která už letos vyhrála devětkrát poprvé změří síly s naší absolutní elitou," řekla Michaela Zemanová - členka výboru České Klusácké Asociace

Ta se utká třeba s koněm Persevalem, který vyhrál poslední díl Zlatého okruhu a poměřit se klisna bude muset i s dalšími dvěma vítězi derby. Dostihový den tak pravděpodobně nabídne zajímavé sportovní výkony i divácké zážitky. Start prvního dostihu bude ve 12:30 hodin odpoledne a vstupné je zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu