• Načítám...
>

Samička hrabáče kapského má jméno Farisa

  • 4. prosince 2022,
  • 20:12,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Pětiměsíční samička hrabáče kapského, která se má čile k světu v ZOO Praha, už má své jméno. Svého křtu se dočkala během setkání sponzorů a přátel pražské ZOO.

Reklama

Jméno Farisa je pro malou samičku hrabáče kapského jako stvořené. A nejen pro ni, ale i pro Africký dům v ZOO Praha, kde si užívá své dospívání a stále ještě i mléka své matky Kvídy. Také při svém slavnostním křtu předpisově pózovala a nic nedbala na to, že je vlastně nočním tvorem. Počátky ale neměla lehké a dala svým ošetřovatelům zabrat.

"Jedná se opravdu o poměrně náročný odchov a to tedy z toho důvodu, že hrabáčí matky jsou poměrně neopatrné na svá mláďata a právě v lidské péči hrozí, že by je mohla zašlápnout, zalehnout, takže od samého počátku, kdy se mládě narodí, je přítomen chovatel. V prvních dnech 24 hodin denně a u té dvojice hlídá, zda mládě správně prospívá, pije od samice, přibírá a tak, aby ho ta matka nezašlápla, případně mu nějak jinak neublížila," řekla Barbora Dobiášová - zooložka.

Konečně matka Kvída to také neměla jednoduché. Farisa je její osmé mládě a žádná mladice už to není. 

"Ten její věk není nikterak zásadně pokročilý, ale už na ní samozřejmě pozorujeme, že se jedná o samici starší a má různé zdravotní komplikace a ten odchov, tento poslední, dal výrazně zabrat, ztratila hodně kondici, že jsme o ně museli pečovat o oba dva," řekla Barbora Dobiášová - zooložka.

Vše nakonec ale dobře dopadlo a kmotr Farisy herec Miroslav Táborský, který je v ZOO Praha jako doma, se při slavnostním křtu mohl s klidem ujmout svých milých povinností.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu