• Načítám...
>

Kuchařské soutěže se zúčastnilo přes třicet studentů

  • 19. ledna 2023,
  • 13:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Více než tři desítky studentů SOU U krbu se letos zúčastnily tradiční kuchařské soutěže. Jejím zadáním bylo vejce Benedikt a o vítězi rozhodovala i letos hvězdná porota.

Reklama

I v letošním roce připravilo Střední odborné učiliště U Krbu pro své žáky kuchařskou soutěž. Do té se zapojilo přes 30 studentů.

"Pro letošní rok máme zadání vejce Benedikt, tradičně i netradičně. Žáci měli možnost master classu, takového školení před tím, než nastoupili do této soutěže. Soutěžit mohou žáci vlastně všichni ze všech ročníků, ze všech oborů, ale primárně je ta soutěž připravená pro žáky oboru kuchař. Nám se přihlásilo 31 žáků a musím podotknout, že tito žáci se skutečně přihlásit chtěli. Nikoho jsme nemuseli nutit a oni sami se rádi přihlásili a jsou rádi, že mohou soutěžit. Právě možná díky tomu, že je hodnotí tato komise," řekla Kateřina Mrvová, ředitelka školy.

"Já tady ke Krbu jezdím hrozně rád, protože právě vždy mohu očekávat velmi kvalitní program, kvalitní hodnotitelskou komisi, kdy experti posoudí konečné výtvory a myslím, že právě teď, když se mladí Pražáci a mladé Pražanky rozhodují, na kterou střední školu jít, tak určitě i tato škola by neměla zůstat bokem a měla by být součástí jejich výběru," řekl Vít Šimral (Piráti), radní hl. m. Prahy.

O vítězích letos rozhodoval vítěz MasterChef Česko 2020 Roman Staša spolu s porotci této kuchařské televizní soutěže Radkem Kašpárkem a Janem Punčochářem. 

"Máte tam tři základní věci, které musí být dobře udělané. Takže skvěle upošírované vajíčko, které musí mít chuť, pak musíte mít dobře udělanou holandskou, která musí být vychucená a nesražená a pak si sami dělají to pečivo, takže jak je propečené, ochucené, kolik je tam soli a pak také nějaký nápad, aby to nebylo jen klasické vejce Benedikt, Ale když bude klasické vejce Benedikt perfektně připravené, tak není co řešit, může vyhrát," řekl Jan Punčochář, porotce.

"Máme škálu od 1 až do 15 a zatím, co jsme měli možnost ochutnat, tak tam nebyly vůbec špatné výtvory, některé byly lepší, některé slabší, ale na to, že to dělají učni odborné školy, kdy ještě nejsou hotoví kuchaři, nejsou úplně vyvaření, tak si myslím, že je to docela solidní a takový příjemný příslib pro českou gastronomii do budoucna," řekl Radek Kašpárek, porotce.

"Když jsem sem přišel, tak jsem mluvil s paní ředitelkou, že i díky nám, což je super, se přihlásilo celkem 31 lidí, což mi přijde jako velký počet a je to jen dobře, protože oni se v tom oťukají, jsou samozřejmě nervózní, což je dobře, i když se může zdát, že to není dobře, tak určitě to dobře je, protože pracují pod tlakem, který je v té kuchyni určitě čeká," řekl Roman Staša, porotce.

Vítězkou letošní studentské kuchařské soutěže se stala Šárka Pavlová.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu