• Načítám...
>

Národní technické muzeum ukazuje televizní studio

  • 14. dubna 2023,
  • 20:34,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Národní technické muzeum zavede návštěvníky díky spolupráci s Českou televizí v rámci své 14. expozice do Televizního studia. K vidění je funkční televizní technika a technologické stojany s nábytkem, které v letech 1997 až 2011 sloužily ve studiovém komplexu SK8 objektu zpravodajství na Kavčích horách pro každodenní vysílání. V expozici se zároveň několikrát týdně konají nejrůznější workshopy, kde si můžete vyzkoušet nejrůznější televizní profese.

Reklama

Ve své celkově 14. expozici Národní technické muzeum nechává nahlédnout do kuchyně televizních machrů, kteří vytváří nejrůznější pořady a zpravodajství. Expozice Televizní studio vznikla ve spolupráci s Českou televizí a představuje například funkční televizní techniku.

"Tady vedle nás vidíme režisérský pult, takže tam jsou veškeré věci pro míchání zvuku, obrazu a tak dále. Vedle jsou potom připravené kamery, které míří na moderátorský pult, ten je vybaven i čtecím zařízením, tak jak to má být a za ním je potom klíčovací stěna," řekl Jan Duda - vedoucí oddělení PR Národního technického muzea.

A protože vyznat se ve světě televizní techniky není jen tak, součástí expozice jsou také informace na panelech a infokiosku, díky kterým budete vždy v obraze, doslova. 

"Expozice je samozřejmě vybavena ještě doplňkovými videi, kde jsou ukázky, jak vzniká zpravodajství a jak celkově ten proces probíhá. Zároveň samozřejmě máme připraven úvodní panel, který uvádí celou tu expozici, aby byl návštěvník připraven na to, co ho čeká uvnitř," řekl Jan Duda - vedoucí oddělení PR Národního technického muzea.

Součástí expozice jsou i nejrůznější workshopy, kde si s použitím dobové techniky můžete například vyzkoušet práci moderátora.

"Různou techniku si vyzkoušet, například právě moderování, čtení ze čtecího zařízení, umíme ukázat, jak se mixují záběry a celkově, jak by práce ve studiu probíhala nebo jak probíhá," řekl Jan Duda - vedoucí oddělení PR Národního technického muzea.

Expozice je stále i po letech hojně navštěvovaná. Nejčastějšími průzkumníky jsou ale především žáci škol.

"Je možné se předem objednat, výstupem potom jsou reálně natočené zprávy, potažmo fungování v tom studiu tak, jak tady žáci působí," řekl Jan Duda - vedoucí oddělení PR Národního technického muzea.

Expozice Televizní studio se nachází ve 3. patře budovy Národního technického muzea a když ji navštívíte, třeba zjistíte, že je čas na změnu zaměstnání, protože práce v televizi skýtá pořádné dobrodružství. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu