• Načítám...
>

V Divadle Hybernia zkouší novou hru Janka Ledeckého

  • 6. června 2023,
  • 16:40,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

V Divadle Hybernia připravují novou zábavnou hru. Jmenuje se Zapomeňte na Shakespeara a je dílem Janka Ledeckého. Castingy na obsazení rolí probíhaly v dubnu a v červnu se začalo zkoušet. Diváci se této komedie dočkají letos na podzim.

Reklama

Oheň, latex, hiphopový rap, bortící se divadlo a hovniválové žonglující s koulí přímo na scéně za hudby Beethovena a Ledeckého. To vše a mnohem více obsahuje divadelní zkáza a útok na bránice návštěvníků Divadla Hybernia. Hudební komedie s názvem Zapomeňte na Shakespeara, kterou napsal a zrežíroval Janek Ledecký, má za sebou první čtenou zkoušku.

"Tohle bude takový festival nekorektního humoru, protože na tom já trvám, že humor musí být nekorektní, jinak to není humor. Bude tam hodně činohry, proto jsem vybíral mezi herci a díky tomu, že jsem se účastnil po roce šesti sezon Tvoje tvář má známý hlas, jsem zjistil, že v té herecké branži je kam sáhnout pro lidi, kteří jsou takoví univerzální vojáci, že umí zpívat, tančit, hrát. Z těchto lidí jsem to sestavil," řekl Janek Ledecký - autor a režisér hry.

Příběh vypráví o hercích z divadla Svět, kteří zkouší zachránit rozpadající se scénu novou premiérou, která má být trhákem pro turisty. Chtějí použít vše, co se dá a tak divák může čekat od všeho něco.

"V tomto díle, v tomto muzikálu Zapomeňte na Shakespeara bych měl hrát roli korepetitora, což je člověk, co sedí za pianem, občas něco řekne a hraje na piano, když se nacvičují skladby třeba v muzikálu, takže je doprovází. Je to vlastně doprovodný klavírista. Většinou je to na klavír, protože na flétnu to moc nejde. Klavír je to, co je mi - jako Vodráčkovi vlastní, takže i z toho důvodu v tomto muzikálu hraji korepetitora," řekl Petr Vondráček - herec.

Protagonistku měla ztvárnit Aneta Krejčíková, kterou kvůli rodinným důvodům a pracovnímu vytížení nahradila Lucie Vondráčková. 

"Lucka je tady na poslední chvíli a my z toho všichni máme obrovskou radost, protože to, co tady dnes předvedla na té čtené, to byl ten moment, kdy jsem si říkal, no jasně, vše je jak má být," řekl Janek Ledecký - autor a režisér hry.

"Holka, která přijela z Ameriky, Eliška, říká si Elis, se začlení do tohoto souboru. Nemá to úplně jednoduché, ale zvládne to," řekla Lucie Vondráčková - zpěvačka a herečka.

V hlavních rolích se dále představí Václav Kopta, Ivana Korolová, David Gránský, Ernesto Čekan, Mojmír Maděrič a další.

Premiéra komedie Zapomeňte na Shakespeara se uskuteční 28. října v Divadle Hybernia. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu