• Načítám...
>

Lanovka v pražské Zoo svezla devítimiliontého cestujícího

  • 15. června 2023,
  • 13:46,
  • PRAHA,
  • Veronika Kuželková

Lanová dráha je nepřehlédnutelnou součástí Zoo Praha již od roku 1977, kdy se na ní mohli svézt první cestující a ve čtvrtek 15. června se na ní svezl devítimiliontý.

Reklama

Lanovkou v pražské zoologické zahradě se projel devítimiliontý cestující. Jubilejnímu návštěvníkovi pogratuloval osobně generální ředitel Dopravního podniku hl. m. Prahy Petr Witowski.

"Je to krásný pocit, my už jsme letos svezli zhruba 150 tisíc lidí, takže jestli tento trend bude pokračovat, tak možná budeme mít i rekordní rok, co se návštěvnosti nebo svezení na lanovce v zoo týče," řekl Petr Witowski, předseda představenstva, Dopravní podnik hl. m. Prahy a.s.

"Je to úžasný pocit a je super, že sem chodí tolik lidí. Já jsem byl v hodně zoo a tohle je určitě nejlepší zoo, ve které jsem kdy byl tady v Praze," řekl Jan Bureš - devítimiliontý cestující.

"Ta lanovka je poměrně hodně využívaná, využívá ji zhruba každý čtvrtý návštěvník v zoo, málo se ví, že ty lanovky původně v těch 70. letech, když se plánovaly, měly být 3, ale nakonec je tady jen tato jedna, která nedávno v roce 2021 prošla i rozsáhlou rekonstrukcí a modernizací a další se chystá zhruba někdy na rok 2026," řekl Petr Witowski, předseda představenstva, Dopravní podnik hl. m. Prahy a.s.

"Ta lanovka je úplně super, je to veliká atrakce v zoo. Někteří lidé se jí bojí, ale většinou je ta jízda láká a pro některé cizince je to něco úplně neuvěřitelného, takže ta lanovka k zoo patří a je skvělé, že tu je. Doufám, že ještě dlouho technicky vydrží, ale o tom asi není třeba pochybovat," řekl Miroslav Bobek, ředitel, Zoo Praha.

Visutá sedačková lanová dráha v Zoo Praha je jednolanová oběžná s pevnými závěsy. Její šikmá délka je více než 105 metrů a překonává výškový rozdíl přes 50 metrů. Na kochání krajinou mají cestující lehce přes dvě minuty. Během nich je k vidění celá spodní část areálu nebo Voliéry pod skalou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu