• Načítám...
>

Čakovické gymnázium slaví 30 let a bude se rozrůstat

  • 22. června 2023,
  • 10:00,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Čakovické gymnázium slaví krásných 30 let! U této příležitosti uspořádali jeho studenti před budovou na náměstí 25. března slavnostní odpoledne, během kterého nejen ocenili práci ředitelky gymnázia, ale zároveň předvedli řadu kulturních a hudebních vystoupení, která si pečlivě nastudovali. Při této příležitosti zároveň pan starosta Jiří Vintiška společně s pražským radním panem Antonínem Klecandou představili studii, podle které by se mohlo čakovické gymnázium významně rozšířit, a to výstavbou nové budovy, která přinese jednak navýšení kapacity, ale i celkovou modernizaci.

Reklama

V čakovickém gymnáziu se slaví! Letos je to přesně 30 let od jeho založení. Studenti spolu s vedením školy uspořádali velkolepou oslavu a starosta Čakovic pan Vintiška spolu s pražským radním Klecandou zároveň přestavili vizi ohledně přístavby nové školní budovy.

"Je tady studie na přístavbu a ty pozemky tady jsou hned vedle té školy, takže si myslím, že zvětšit toto gymnázium o kapacitu řádově 120 dětí by neměl být problém. Doufám, že s tou přístavbou se začne do dvou let," řekl Antonín Klecanda (TOP 09) - radní hl. m. Prahy.

"My se nacházíme v budově, která je z konce 19. století z roku 1882 a bohužel některé prostory už nevyhovují současným hygienickým podmínkám, takže součástí té přístavby jsou i drobné úpravy stávajících prostor, zejména se to týká sociálního zázemí," řekl Jiří Vintiška (ODS) - starosta MČ Praha - Čakovice.

Možnost přístavby a rozšíření kapacit by uvítala i ředitelka gymnázia paní Iva Nosková, která by byla ráda, aby vše proběhlo co nejdříve. 

"Vzhledem k tomu, že jsme v té budově, v jaké jsme, to znamená ve staré historické budově, tak je spousta věcí, které nám způsobují jistá omezení. Máme tady celkem 11 velkých tříd, přičemž máme učebnu chemie, učebnu fyziky, to nejsou ani kmenové třídy, takže je to opravdu málo," řekla Iva Nosková - ředitelka Gymnázia Čakovice.

Nová budova by umožnila pedagogům více se věnovat studentům a zaměřit se na individuální přístup a dělení hodin, například matematiky, češtiny nebo jazyků. Zároveň by vznikly další prostory, kde by se mohli společně potkávat učitelé a studenti.

"Kromě chodeb nemáme žádné prostory, nemáme žádnou velkou aulu, žádné místo k potkávání, děti nemají studovnu, nevejde se nám sem ani nápojový automat. Ne, že by byl ten nejpodstatnější," řekla Iva Nosková - ředitelka Gymnázia Čakovice.

Projekt ohledně přístavby gymnázia vypadá nadějně a všichni v Čakovicích věří, že až se bude za deset let slavit 40. výročí založení, tak už to bude právě i s novou budovou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu