• Načítám...
>

Pátý ročník Prima hvězdného léta odstartoval

  • 29. června 2023,
  • 17:57,
  • PRAHA,
  • Monika Rusová

Ve středu 28. června zahájilo Prima hvězdné léto další sezónu. Zastřešená letní scéna divadla Kalich pod Žižkovskou věží bude v provozu až do 6. září a nabídne víc jak padesát divadelních představení.

Reklama

Prima hvězdné léto pod Žižkovskou věží zahájilo další sezónu, a to hned premiérou. Pátý ročník letní zastřešené scény Divadla Kalich odstartoval komedií Norma Fostera Za dveřmi kanceláří v režii Jiřího Seydlera. V hlavních roli se předvede Tereza Kostková s Alešem Hámou, Václavem Koptou, Simonou Vrbickou a Jiřím Vojtou.

"Je to fajn komedie, ve které může divák i trošku odkrývat různé spojitosti a vztahy mezi postavami, protože každý z nás hraje několik postav, takže o to je to zajímavější," řekl Jiří Vojta - herec.

"Divák se teprve na konci dozví pointu, není to detektivka, je to sled takových zajímavých krátkých příběhů," řekl Aleš Háma - herec.

V Mahlerových sadech se letos odehraje přes padesát představení. V žánrově pestrém programu diváci naleznou samozřejmě i osvědčené tituly z předešlých ročníků. Na jaké z nich si koupit vstupenky jsme se zeptali Aleše Hámy. 

"Na obě dvě představení, která tady hraji, ať už to je Můj nejlepší kamarád, což je pro mě taková dřina o nenapravitelném lháři, francouzská komedie nebo na hru Za dveřmi kanceláří," řekl Aleš Háma - herec.

Prima Hvězdné léto se může pochlubit nejen netradičním prostředím, ale hlavně prvotřídním hereckým obsazením. Žádné jiné letní divadlo nenabízí tolik známých jmen jako právě scéna pod Žižkovskou věží. 

"Já tady hraji hrozně rád, protože to je takové hezké zpestření. Je to možná dané tím, že toho letního hraní nemám tolik," řekl Aleš Háma - herec.

"Zaprvé je potřeba přidat do hlasu, i když tady jsou mikrofony, takže ne zas tolik a je to hrozně fajn, že je to takové svěžejší a uvolněnější, tak je to trošku větší sranda," řekl Jiří Vojta - herec.

Během léta dojde i ke dvěma loučením. Své derniéry pod věží odehrají v srpnu inscenace Splašené nůžky a Dvě noci na Karlštejně.

Právě jste viděli záběry teprve z prvního představení, takže máte stále spoustu času vyrazit. Letní zastřešená scéna Divadla Kalich tu bude až do 6. září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu