• Načítám...
>

Praha pokračuje v pomoci ukrajinským uprchlíkům

  • 14. srpna 2023,
  • 14:50,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Hlavní město Praha pokračuje v pomoci ukrajinským uprchlíkům. Tentokrát Rada hlavního města schválila a uvolnila částku ve výši 3,1 milionu korun. Půjde o mimořádnou a neinvestiční dotaci pro organizaci Pražský Majdan. Poskytnuté peníze půjdou nejenom na provoz centra v pražských Nuslích, ale také na nové programy, které se zaměří zejména na děti a ukrajinskou mládež. Tyto programy by měly sloužit ke vzdělávání a začleňování do společnosti.

Reklama

Vedení hlavního města Prahy se téměř na každém jednání rady zabývá podporou pro ukrajinské uprchlíky v Praze, které z jejich rodné země vyhnal válečný konflikt rozpoutaný ruským agresorem. Bylo tomu tak i tentokrát, kdy rada aktuálně schválila a uvolnila částku více než 3 miliony korun jako mimořádnou, individuální a neinvestiční dotaci pro organizaci Pražský Majdan.

„Ta částka bude využita na rozvoj ukrajinského centra v Nuslích. Toto centrum tam nyní již funguje, prošlo jím přes deset tisíc uprchlíků a má mimořádné výsledky,“ vysvětluje náměstek primátora hlavního města Prahy Jiří Pospíšil (TOP 09).

Jelikož centrum nezískalo finanční prostředky z neziskové organizace UNICEF, tak mu Praha přidělila tuto mimořádnou částku, která má posloužit jak k samotnému provozu, tak peníze zároveň budou využity na nové programy s důrazem na děti a mladistvé Ukrajince.

„Což je téma, které je mimořádně důležité, jak působit na tuto vrstvu, část uprchlíků a nabídnout jim tam zajímavé projekty, které je zabaví, zapojí a budou takto vzděláváni. Děkuji za to kolegům, že i tentokrát jsme zkrátka na radě přijali něco, čím pomáháme. Jde tak o další střípek v mozaice velké pomoci Prahy ukrajinským uprchlíkům,“ uzavírá Jiří Pospíšil (TOP 09), náměstek primátora hlavního města Prahy.

Válka na Ukrajině již trvá více než rok a půl. Během tohoto období se sjednotila řada států Evropy a pomáhá s dodávkami zdravotnického, vojenského a jiného materiálu. Zároveň státy Evropské unie včetně České republiky přijímají obrovské množství uprchlíků z postižených oblastí. Česká republika patřila v rámci pomoci napadené zemi mezi lídry již od samotného počátku konfliktu a pomáhá Ukrajině i nadále. Výjimkou není ani hlavní město Praha, které nepřestává Ukrajinu a ukrajinské uprchlíky podporovat nejen finančně, ale třeba i symbolicky, například speciální tramvají číslo 22 v ukrajinských barvách. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu